Obrazovanje

Počeo Uskršnji bazar u OŠ “Dušan Radović” – Sredstva od prodaje namenjena učenicima slabijeg materijalnog stanja

Tradicionalni Uskršnji bazar organizovan je u OŠ „Dušan Radović“  sa ciljem da se od prodaje proizvoda, koje se deca sama pravila, prikupe sredstva za  decu slabijeg materijalnog statusa. Školu su danas posetili predškolsci  sa svojim vaspitačicama, za koje su organizovane edukativne radionice u cilju pripreme za polazak u prvi razred.

Predmeti koji se prodaju na Uskrnjem bazaru  su ručni rad mladih preduzetnika, učenika OŠ „Dušan Radović“ Pirot.  Među izloženim radovima su i uskršnji ukrasi učenika drugog razreda. Mina Penčić s ponosom pokazuje predmete koje napravila  sa svojim roditeljima i drugarima. Minini drugari, Luka Živković i Petar Ćirić,  dodaju da su od svojih para kupili material i da su uz pomoć roditelja i učitelja pripremili proizvode za Uskršnji bazar.

Posetioci i kupci su učenici, roditelji i zaposleni koji mogu odabrati unikat koji im se dopada  a iznos koji plate ide u humanitarne svrhe, učenicima sa slabijim materijalnim stanjem. “Uskršnji bazar se organizuje tradicionalno ali ove godine je novena što je sav novac namenjen učenicima kojima je to potrebno” – kaže, direktorka škole, Nataša Branković. Ona ističe da se ove godine akciji pridružila Ekonomska škola koja ima svoj štand sa proizvodima  od čije prodaje novac takođe ide u humanitarne svrhe.

Povodom ove manifestacije školu su posetila deca iz  Predškolske ustanove, budući prvaci  koji su učestvovali u edukativnim  radionicama gde su uz pomoć  starijih drugara i učitelja pravili određene predmete koji podstiču razvoj motorike .”Radionice su dobro osmišljene od strane naših učitelja, deca vežbaju motoriku to je priprema za prvi razred kako bi deca kada pođu u školu imala razvijenu motoriku šake, odnosno stinih mišića koji su bitni za pisanje” – kaže Brankovićeva.

Pored humanitarnog karaktera, Uskršnji bazar je prilika da se  deca uče  preduzetništvu, da znaju kako se  novac zarađuje i kako se štedi. Ipak, direktorka ističe da je najvažnije drugarstvo i uzajamno poštovanje,  “Učimo decu da budu humana, da podele užinu sa drugima koji nemaju, da pomognu deci kojima je potrebna pomoć. Tokom cele godine pomažemo deci koja su lošeg materijalnog stanja, tako da ćemo i ovog puta pokušati da pomognemo sredstzvima koja se prikupe od ove akcije” – poručila je direktorka škole, Nataša Branković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de