Počeo Jerma Outdoor festival – praznik za ljubitelje netaknute prirode i avanturiste

Danas je u kanjonu Jerme počeo Outdoor festival Jerma, na kome učestvuje veliki broj zaljubljenika u netaknutu prirodu i avanturista iz zemlje i inostranstva. Festival će trajati do 18. avgusta, a u subotu će biti održan Otvoren dan pa će potpuno besplatno svi zainteresovani moći da uživaju u planinarenju, pećinarenju, umetničkim radionicama sa poznatim umetnicima iz zemlje i inostranstva, jogi i mnogim drugim sadržajima. Organizator festivala je Udruženje Avanturistička mreža iz Pirota, a ceo projekat podržava, između ostalih i Turistička organizacija Pirot. 

Foto Igor Đorđević/avanturistička mreža

Direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov kazao je za Pirotske vesti da je ovogodišnji festival veoma posećen i da je njegov značaj veliki jer ovakav događaj doprinosi promociji Kanjona Jerme.

-Osim brojnih sportskih sadržaja prilagođenih svim uzrastima, čak i najmlađima, biće održan veliki broj umetničkih radionica sa istaknutim umetnicima poput Zorana Mojsilova i mnogih drugih. Festival je zaista odlično koncipiran i verujemo da je to manifestacija koja će iz godine u godinu biti sve značajnija i sve masovnija-kazao je Zlatov za Pirotske vesti.

Pogledajte šta će se sve dešavati na ovogodišnjem Festivalu:

 

Dugoočekivani Outdoor festival Jerma ponovo u kanjonu reke Jerme od 14. do 18. avgusta 2019.
Čekaju vas stare dobre avanture, prošarane novim izazovima, stazama i predelima. Odabrana ekipa vodiča i instruktora spremna je da vam pokaže kanjon i okolne planine (Greben, Vlaška i planina Ruj), a na vama je da odlučite koje aktivnosti će obeležiti vaše aktivno leto za pamćenje:
* planinarenje,
* sportsko penjanje na prirodnoj i veštačkoj steni,
* planinsko trčanje,
* planinski biciklizam,
* divlje pećinarenje,
* kampovanje,
* joga,
* slackline,
* umetničke radionice,
* bioskop na otvorenom itd..
* PROGRAMI ZA DECU – Posebne avanturice pripremamo za najmladje i najhrabrije avanturiste koji će pored kreativnih aktivnosti u kampu krenuti na možda svoje prvo planinarenje, penjanje ili će zaviriti u pećinu. Ono što će jedva dočekati to je skakanje u blatu i prelazak preko prepreka do cilja na AVANTURISTIČKOJ TRCI koja ih očekuje u selu Vlasi.

Pogledajte detaljne informacije o programu: http://neat-serbia.com/outdoor-fest/program-avantura/

KAMP I BAZA FESTIVALA
Na prvom Outdoor festivalu potvrdili smo da je dvorište osnovne škole u selu Trnski Odorovci savršeno mesto za kampovanje i bazu festivala, te lokaciju nećemo menjati.

VIDEO *Pogledajte kako je bilo na prvom festivalu, 2017. godine: https://vimeo.com/246931931
MEDIJI su ovako pisali o događaju koji je oduševio avanturiste: http://neat-serbia.com/o-nama/mediji-o-nama/

KOTIZACIJE:
Kotizacija za učešće na festivalu iznosi 6.000 din + 500 din za sve koji nisu članovi udruženja Avanturistička mreža. Iznos kotizacije za decu je 500 din – godišnja članarina ukoliko nisu članovi udruženja. Na festivalu mogu učestvovati samo članovi udruženja Avanturistička mreža. Detaljnije na sledećem linku: http://neat-serbia.com/outdoor-fest/prijavite-se/

PRIJAVE:

Prijave su otvorene od 15.aprila do 05.avgusta. Nakon zatvaranja prijava se ne možete prijaviti. Više informacija o načinu prijave potražite na sledećem linku: http://neat-serbia.com/outdoor-fest/prijavite-se/

PRIJATELJI MANIFESTACIJE:

Avanturistički Outdoor festival Jerma se organizuje sa ciljem promocije turističkih potencijala SRP “Jerma” za ekološke i odgovorne vidove turizma, kao i za uključivanje što više ljudi i dece u aktivnosti u prirodi i poboljšanja zdravlja i opšteg stanja organizma pojedinaca i porodica.

Ono što ovaj festival čini posebnim jeste partnerstvo i podrška od brojnih prijatelja manifestacije sa lokala i iz cele Srbije. Ministarstvo zaštite životne sredine R. Srbije, Opština Dimitrovgrad, Sportsko – turistički centar Caribrod, Sportski savez Caribrod, JP “Srbija Šume”, Grad Pirot, TO Pirot, TO Babušnica, TO Srbije, Woolona – Merino world, brojni sportski klubovi i pojedinci u sportu i kulturi i ove godine doprineće da festival zadovolji vaša očekivanja. Volonteri i lokalno stanovništvo zaslužuju posebnu zahvalnost.

 

 

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar