Počeo “drugi talas” investicija u gradsku infrastrukturu – radi se Takovska, Jastrebačka

Ovih dana počeo je “drugi talas” investicija u gradsku infrastrukturu. Kako je kazao medijima direktor Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju grada Slaviša Svilarov radovi su već počeli u okviru ove druge faze i to u Takovskoj ulici gde se radi sanacija kolovoza i leve strane trotoara koja je bila u veoma lošem stanju. 

-Ono što predstoji jeste sanacija Jastrebačke ulice gde Vodovod privršava zamenu vodovodne mreže nakon čega sledi asfaltiranje i uređenje. Sledi druga faza radova u Partizanskoj ulici gde takođe Vodovod završava svoj deo posla. Krenuli su radovi u Takovskoj ulici, u pitanju je sanacija kolovoza i leve strane trotoara od Guševice do Ustaničke ulice. Treba da krenu ovih dana nakon rešavanja imovinskih problema radovi na uređenju i sređivanju tri sokaka u selu Gnjilan, sanira se pešačka pasarela ka Gnjilanu. Do kraja leta predstoji i treći talas investicija gde će biti nekoliko vrlo bitnih i značajnih investicija. Za te radove javne nabavke su u toku ili su pri kraju tako da očekujem da ova građevinska sezona bude u potpunosti ispunjena onako kako je planirano-kazao je direktor Svilarov.

1 Komentar

  1. Vladimir

    14.08.2018. at 22:33

    Žalosno je što svako uređenje trotoara podrazumeva seču svog postojećeg zelenila. Pet velikih platana je posečeno u Takovskoj zbog čega? Zbog novog trotoara i budućih parking mesta. Sve i da posade novo drveće potrebne su decenije da ono stasa da može da ima ulogu u smanjenju nivoa buke, smanjenju nivoa prašine, lokalnom sniženju temperature, proizvodnji kiseonika, kakvu je imalo svo ovo posečeno drveće. Sramota je da se uopšte ne trude da sačuvaju postojeće zelenilo u gradu.

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar