Kultura

Počeo 21. Salon knjige i grafike, očekuje se više od 10.000 posetilaca

Večeras je otvoren 21. po redu Salon knjige i grafike u organizaciji Doma kulture a pod pokroviteljstvom Grada Pirota. Salon je svečano otvorio književnik – akademik Goran Petrović, koji je odmah po otvaranju imao i svoju promociju na Salonu knjige i grafike. 

Direktor Doma kulture Miško Ćirić kazao je na otvaranju da su se organizatori potrudili da se organizuje veliki broj događaja, promocija knjiga, gostovanja poznatih pisaca.

-Zahvaljujem se izlagačima, ove godine imamo 23 izlagača, a ove godine smo uspeli da obezbedimo da Piroćanci mogu da pogledaju kopiju Miroslavljevog jevanđelja-kazao je direktor Ćirić.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je na otvaranju da svake godine desetak hiljada ljudi prođe kroz Sajam.

-Mnogo uspešnih pisaca se predstavilo pirotskoj publici za vreme trajanja Sajma, a ja želim da se zahvalim i organizatorima i izdavačima ali i akademiku Goranu Petroviću koji otvara ovogodišnji Sajam. Hvala i Domu kulture i Narodnoj biblioteci koji uspešno organizuju ovu svetkovinu knjige koja za cilj ima da nam pomogne da u vremenima kada je pisana reč značajno ugrožena, negujemo kulturu čitanja, pre svega kod mladih naraštaja, što je od izuzetne važnosti-kazao je Vasić.

sajam knjiga pirot 2020

-Nijedno čitanje nije isto, nijedna knjiga nije ista čak i ako je izašla u stotine hiljada primeraka jer svaka knjiga ulazi u ruke drugog čoveka koji dodaje nešto svoje. Otuda književnost i opstaje u modernim vremenima-kazao je akademik Goran Petrović otvarajući Salon.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker