Gradska hronika

Počelo uređivanje dvorišta između stambenih zgrada u Senjaku

Građevinska sezona u Pirotu odvija se planiranom dinamikom i bez većih poteškoća, ako se uzme u obzir aktuelna epidemiološka situacija. Tok investija je podeljen na dva perioda kaže direktor, Slaviša Svilarov, na period za vreme vanrednog stanja i period posle toga. Za planiranu putnu infrastrukture ove godine iz Budžeta grada izdvojeno je oko dva miliona evra.

Pored brojnih poslova koje realizuje lokalna samouprava u saradnji sa Javnim preduzećem za planiranje i uredjivanje gradjevinskog zemljišta, o čemu će posebno biti reči, jedan od trendova jeste i postepeno uredjivanje dvorišta stambenih zgrada.

” Danas su počeli radovi na realizaciji jedne veoma bitne investicije, a radi se o uređenju dvorišne površine oko stambenih zgrada u naselju Senjak. Mi i gradska uprava smo krenuli od prošle godine u jedan novi pravac infrastrukturnog uređenja grada, a to je uređenje prostora između stambenih zgrada. Najpre je urađena projektna dokumantacija, a danas su praktično počeli prvi radovi u Senjaku. Vrednost te investicije je oko dvadeset četiri miliona dinara. Izvođač radova je “Kubik trans” iz Pirota i rok za završetak poslova je devedeset dana. Biće uređena površina od oko pet hiljada kvadratnih metara. U planu je izrada parking mesta, staza za pešaka sa mnogo zelenila, novih mobilijara, javne rasvete i novih instalacija vodovodne i kanalizacione mreže.

Pri kraju su javne nabavke za uređenje leve strane trotoara u Ulici Predraga Boškovića i parking prostora. Poseban projekat je urađen za kompleks unutar stambenih zgrada u ovoj ulici. Još jedan važan posao je uređenje parking prostora u Ulici Knjaza Miloša iza Solitera. Tamo su stare cisterne za mazut koje će pre sanacije prostora biti izvađene “- izjavio je direktor, Slaviša Svilarov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker