Lokalna samouprava

Počelo sa radom pirotsko klizalište, od starta ogromno interesovanje

Pirotsko klizalište počelo je večeras sa radom, a već na samom početku, više stotina mališana tiskalo se kako bi potpuno besplatno uživalo u čarima ovog zimskog sporta. Klizalište će raditi tokom zimskog raspusta i predstojeće Božićne škole sporta. Na Omladinskom stadionu, u okviru koga radi klizalište, raspolažu sa 120 para klizaljki koje se besplatno iznajmljuju mališanima, ali zbog ogromnog interesovanja, ovoliki broj klizaljki ni izdaleka nije dovoljan za sve zainteresovane mališane pa iz Sportskog centra Pirot apeluju na roditelje da, kako bi se smanjile gužve, nabave svojoj deci klizaljke mogu da se kupe za par hiljada dinara.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić pozvao je sve ljubitelje klizanja da dođu i uživaju na Omladinskom stadionu.

-Drugi gradovi iznajmljuju klizališta, što je veoma skupo. Pirot ima sopstveno klizalište, koje smo pre tri sezone kupili iz jednog prekograničnog projekta EU, tri meseca će se ovde organizovati klizanje, uvek je klizalište veoma posećeno tako da je pravo vreme za uživanje-kazao je gradonačelnik Vasić. 

Direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević kazao je da raduje činjenica da je klizalište odmah prepuno dece.

-To je odličan način da naša deca provedu slobodno vreme na najbolji mogući način. Klizalište će sigurno do Božića biti potpuno besplatno, kako iznajmljivanje klizaljki, tako i samo klizanje. Ono što nas tek očekuje je Božićna škola sporta-kazao je direktor Đorđević.

tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker