Lokalna samouprava

Počelo sa radom Gradsko klizalište na Omladinskom stadionu

Na radost velikog broja mališana – ljubitelja klizanja, kojih je sve više u Pirotu, od večeras je počelo sa radom Gradsko klizalište na Omladinskom stadionu. Atmosfera na otvaranju bila je izvanredna za šta se pobrinuo i DJ Marko. 

Direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević kaže da se uspelo u tome da se na Omladinskom stadionu napravilo ono što niko nije mogao ni da zamisli u Pirotu – Gradsko klizalište i to zahvaljujući kvalitetnim projektima kojima se aplicira kod EU, tačnije sada kod Interreg programa.

-Otvorili smo već Gradsko skijalište, sada Gradsko klizalište, sutra Adrenalin park, skejt park, valovitu biciklističku stazu, na proleće i veštačku stenu tako da uspevamo da sport učinimo dostupnim svoj deci jer smo jedini grad u Srbiji koji ima potpuno besplatne sportske programe tokom zimskih raspusta. Kada smo počeli sa Božićnom školom pre 15 godina bili smo pioniri u zemlji, sada to imaju svi gradovi tako da nam je drago što smo uspeli ogroman broj mališana da animiramo da se bave sportom-kazao je direktor Đorđević i dodao da će klizanje biti besplatno cele sezone.

-Mi smo ovo sve dobili besplatno, klizalište, pič terene, besplatno topove za veštačko osnežavanje, ratrak, sve su to pare iz evropskih fondova, ne iz pirotskog budžeta i zato ih mi dajemo potpuno besplatno deci na korišćenje-zaključio je Đorđević.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić pozvao je sve mališane da posete Gradsko skijalište i uživaju u prelepom ambijentu.

-Ambijent je prilagođen deci, da se zabave i da u jednoj lepoj atmosferi na svežem vazduhu uživaju, da se druže, zabavljaju i rekreiraju. Mislim da je Pirot jedan od retkih gradova koji ima kompletnu infrastrukturu, da smo mnogo podigli nivo sadržaja za sve uzraste, da ljudi mogu da se rekreiraju i na otvorenom i zatvorenom po vrlo vrlo povoljnim uslovima a sve sa ciljem postizanja što je moguće veće masovnosti-kazao je gradonačelnik Vasić.

 

Ovaj izveštaj deo je projekta “Pirot – grad koji raste”, podržan je na konkursu za proizvodnju medijskih sadržaja Grada Pirot za 2017. godinu.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker