Politika

Počeli zvanični pregovori za formiranje skupštinske većine u Pirotu

Koalicija za Pirot danas je počela pregovore sa strankama koje su ušle u budući gradski parlament a u cilju formiranja nove skupštinske većine. Danas su predstavnici KZP razgovarali sa predstavnicima Socijalističke partije Srbije i koalcije SDS-LDP. Nakon pregovora, lider Koalicije za Pirot mr Vladan Vasić kazao je da se nada da će stranke koje su danas pregovarale, a koje su i ranije činile lokalnu vlasti,  biti stožer buduće vladajuće većine u gradskom parlamentu, uz napomenu da su vrata otvorena svima koji misle dobro građanima Pirota i imaju konstruktivne predloge i rešenja za buduće funkcionisanje grada Pirota. Zakazivanje konstitutivne sednice već naredne nedelje.

-Želim da izrazim moje lično zadovoljstvo razgovorima. Sumirali smo i kampanju i prethodnu saradnju i izrazili visok stepen saglasnosti o budućim ciljevima i potezima koje će nadam se nova skupštinska većina imati. Mogu već da najavim da ćemo sledeće nedelje zakazati konstitutivnu sednicu koja će biti održana između 20. i 25. maja a da ćemo do onda u celosti konstituisati buduću skupštinu grada. Sutra ćemo razgovarati i sa predstavnicima ostale dve liste su ušle u parlament, nadam se da će se njihovi predstavnici takođe odazvati pozivu i nadam se da ćemo od ponedeljka nastaviti razgovore i konrektizovati kadrovska rešenja. Ja se nadam da je ovo stožer buduće vladajuće većine ali ćemo razgovarati sa svima i svako deli našu viziju razvoja grada je dobrodošao, ali neke nepravilnosti koji su bile tokom kampanje moraju da se isprave-kazao je Vasić.

kzs

Lider pirotskog SPS-a Vidojko Panajotović kazao je da će SPS razgovarati sa svima koji poštuju SPS, vole Pirot i Piroćance.

-Moram da kažem da smo imali fer i korektnu kampanju, što ne možemo da kažemo za neke koji nisu ovde prisutni i moram da kažem da ćemo dobro razmisliti da li želimo da sarađujemo sa njima ili ćemo ostati tamo gde smo bili proteklih 13 ili 14 godina. Razgovaraćemo sa svima koji žele dobro Pirotu i Piroćancima-kazao je Panajotović.

Kandidat liste SDS-LDP Vladica Tošić kazao je da su ovakvi razgovori dobar manir koji bi trebao da postane praksa u budućnosti  i dodao da će njegova lista pružiti podršku svima koji žele dobro Pirotu.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker