Lokalna samouprava

Počeli radovi na rehabilitaciji regionalnog puta od Rsovaca ka Pirotu

Strugani asfalt sa ove deonice će umesto na smetlištu, biti iskorišćen za uređenje puteva ka Pećinskoj crkvi i puta ka kanjonu Vladikine ploče iz centra sela Rsovci

Danas su počeli pripremni radovi, tačnije grebanje starog dotrajalog sloja asfalta na putu od Rsovaca ka Pirot, tačnije reč je o deonici od sela do Manastira Svetog Ilije, koja je u veoma lošem stanju i koja će se zahvaljujući odličnoj saradnji Grada i Vlade Srbije, odnosno Puteva Srbije, potpuno preasfaltirati.

Kako je Pirotskim vestima kazao Bratislav Zlatkov, direktor Turističke organizacije Pirot, ova deonica je od velike važnosti za turizam.

-Sa Gradom smo već razgovarali i postigli dogovor i da se struganik, odnosno strugani asfalt iskoristi za nasipanje puteva ka Pećinskoj crkvi, do mosta, kao i drugi krak od centra sela Rsovci ka groblju, koji vodi u nastavku za kanjon Vladikine ploče. Nastojaćemo da svuda gde je moguće, strugani asfalt bude iskorišćen za sređivanje puteva ka turističkim odredištima i atrakcijama-kazao je Zlatkov Pirotskim vestima.

uredjenje puta Rsovci Stara planina
uredjenje puta Rsovci Stara planina – fotografija – Biljana Ristić

Putevi Srbije su prošle godine, kako su Pirotske vesti već pisale, potpuno preasfaltirale deonicu od manastira ka Gradu, koja je takođe bila u veoma lošem stanju. Grad Pirot je izdejstovao da se u okviru velikog investicionog paketa uredi i put do kamenoloma Kitka, koji će takođe u narednom periodu biti renoviran čime će se praktično kompletno ovaj važan put ka Staroj planini, odnosno Gornjem visoku, biti doveden u odlično stanje.

Takođe struganim asfaltom uređen je i deo puta kroz selo Gostuša, tačnije najgora deonica – uspon ka crkvi u Gostuši.

Trenutno su u toku obimni radovi na uređenju odnosno asfaltiranju regionalnih putnih pravaca ka kanjonu Jerme, koji je delom i završen, zatim ka Babušnici, a radovi se odvijaju i na delu Stare planine koji administrativno pripada opštini Dimitrovgrad.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker