Lokalna samouprava

Počela sezona na Gradskom kupalištu

Kupališna sezona danas je svečano otvorena nova kupališna sezona. Cena karata je ista već osam godina, 30 dinara za decu, za decu do 7 godina ulaz je besplatan a za odrasle 60 dinara. Ove godine će sezonska karta koštati 1000 dinara, a po rečima direktora Sportskog centra Nenada Đorđevića, kao i prethodnih godina voda će biti kvalitetna i čista tako da nema razloga da Piroćanci letos ne uživaju u čarima pirotskog mora. 

ACA_0614_resize

Vidojko Panajotović, pomoćnik predsednika opštine kazao je da je zadovoljan onim što je urađeno na kupalištu i Sportskom centru i da je kupalište izuzetno dobro uređeno.

-S Hidroelektranom Pirot imamo odličnu saradnju i nadam se da će ta saradnja biti još bolja. Želim Sportskom centru i svim Piroćancima da se ugodno osećaju na kupalištu i da sezona potraje što duže-kazao je Panajotović.

ACA_0582_resize

Direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević kaže da kupalište nikada nije bilo u boljem stanju.

-Prvi put imamo partnera u ovom poslu, to je Hidroelektrana i zaista smo ove godine zajednički dosta toga uradili da kupalište izgleda onako kako treba. Prošle godine je bilo glasina da je voda bila prljava, ali istina je da Higijenski zavod stalno kontrolisao kvalitet vode i svaki put je voda bila potpuno ispravna, čak 1. kategorije. Crveni krst Srbije koji radi procenu rizika za sva kupališta u Srbiji je kazao da je ovo najbolje kupalište u Srbiji. Ove godine je stvarno urađeno više nego prošlih godina, pošljunčano je dno bazena, renoviraće se toaleti, spasilačke službe rade sa najvećim brojem članova, tu su doktori i sve ostale službe tako da pozivam sve Piroćance da i ovog leta uživaju na Gradskom kupalištu, na kome se cena ulaznica već osam godina ne menja, 3o dinara je za decu, za decu do 7 godina ulaz je besplatan, a za odrasle je 60 dinara. Karta za celu sezonu je 1000 dinara i takve uslove sigurno nemaju nigde u Srbiji-kaže Đorđević.

nenad djordjevic

Direktor Hidroelektrane Pirot Ljubomir Stojanović kazao je na otvaranju kupališne sezone da su svi puno učinili zajednički da se dođe do toga da kupalište bude u stanju u kakvomjeste.

-Mi smo u skladu sa mogućnostima i situacijom izašli onoliko koliko smo mogli da pripremom kupališta i našeg Kompenzacionog bazena 2 da sve bude u skladu sa zakonskom regulativom. Ono što hoću da kažem to je da u skladu sa tehničkim mogućnostima maksimalno ćemo izaći u susret za organizaciju i prelivanje vode u bazen iz Kompenzacionog bazena 1, pri čemu treba napomenuti da imamo obavezu prema Koridorima 10 u vezi sa ispuštanjem vode pa ćemo tu naći zajednički jezik, ali ja smatram da uz dozu razumevanja i tolerancije sa svih strana da će to zaista biti na jednom visokom nivou, i da ćemo imati kupalište koje će biti reprezentativno ne samo za Pirot nego i šire-kazao je direktor Stojanović.ACA_0601_resize

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker