Gradska hronika

Počela rekonstrukcija OŠ “Sveti Sava”, vrednost radova 140 miliona dinara

Danas su počeli radovi na potpunoj rekonstrukciji OŠ “Sveti Sava”. Reč je o veoma obimnim radovima ukupne vrednosti oko 140 miliona dinara. Rok za završetak radova je 120 radnih dana pa će đaci iz ove škole praktično celo prvo polugođe nastavu pohađati u Ekonomskoj i Tehničkoj školi.

-Hoću javno da se zahvalim Kancelariji za javna ulaganja Republike Srbije. Ovo je treći objekat posle OŠ “8. septembar” i ŠOSO Mladost koga ćemo rekonstruisati. Nadam se da izvođač radova za koga smo čuli da ima dobre reference neće imati problema na gradilištu i da će se ispoštovati rokovi. Na objektu će sve novo biti osim krova, i zidovi, i stolarija unutrašnja i spoljašnja i stolarija, preko 3700 kvadrata, fiskulturna sala takođe će se kompletno rekonstruisati sa krovom. Rekonstruisaće se i dvorište. Rok za završetak radova je 120 radnih dana, dakle očekujemo da đaci u novoj školi krenu već sa drugim polugođem-kazao je gradonačelnik Vasić.

 

Nastava u novoj školi od drugog polugođa

Gradonačelnik Vasić i direktor OŠ “Sveti Sava” Marijan Rančić zamolili su roditelje đaka iz ove škole za razumevanje jer će se praktično dobiti potpuno nova škola nakon rekonstrukcije.

-Molim i đake i roditelje za razumevanje. Ovde će biti obimnih radova. Ovaj deo grada i ova škola, a posebno đaci, zaslužuju da rade u mnogo boljim uslovima kakve će i imati već od drugog polugođa-kazali su Vasić i Rančić.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker