Pirot - Mali Jerusalim

Počela rekonstrukcija crkve u Pazaru

Nakon kompletne rekonstrukcije unutrašnjosti hrama u Tijabari, ovih dana krenulo se sa delimičnim uređenjem unutrašnjosti crkve u Pazaru.

ACA_5499_resizeZa dve godine lokalna samouprava u saradnji sa Eparhijom niškom kompletno je rekonstruisala hram  Uspenija Presvete Bogorodice u  Tijabari, gde je zamenjena kompletna stolarija, elektroinstalacije, ofarbani su zidovi, uređena galerija, ugrađeno podno grejanje, dok je na celoj podnoj površini ugrađen granit.

ACA_8365_resizePrilikom obilaska ovog hrama tokom Božićnih praznika, predsednik opštine Pirot Vladan Vasić najavio je da će ove godine biti rekonstruisana crkva Roždestva Hristovog u Pazaru, i da je cilj da gradske crkve budu dovedene na jedan viši nivo jer su to svetinje kojima svakako treba posvetiti veću pažnju.

Pazarska 1609151Upravo ovih dana krenulo se sa radovima na uređenju crkve u Pazaru, koja ima veliki problem sa vlagom, zbog čega je pretila opasnost da dođe do urušenja temelja ove svetinje. Pre dve godine radilo se na spoljašnjem uređenju ovog hrama, kada se pored ostalih radova, radilo i na hidroizolaciji temelja sa spoljašnje strane, čime je delimično sprečeno urušavanje ovog objekta.

Pazarska 1609152Ove godine predviđeni su radovi na zameni tla, ugradnja hidroizolacije, sistema podnog grejanja i biće urađena zamena poda.

PV

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker