Lokalna samouprava

Počela prva faza rekonstrukcije Opšte bolnice Pirot

Danas su zvanično počeli radovi na prvoj fazi rekonstrukcije Opšte bolnice Pirot koju finansira Vlada Srbije preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije, uz pomoć Grada Pirota

Vrednost radova na rekonstrukciji Opšte bolnice, tačnije prve faze koja podrazumeva obimne radove na poboljšanju energetske efikasnosti zgrade Opšte bolnice iznosi preko 300 miliona dinara, izjavila je danas pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović.

Rekonstruisane tri škole, uređen kanal Rogoz. Vrednost do sada realizovanih projekata TRI MILIONA EVRA

-Grad Pirot ima odličnu saradnju, godinama unazad, sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima Vlade RS, i sa Vladom RS. Realizovali smo brojne projekte, rekonstruisali potpuno škole “Sveti Sava”, “8. septembar”, “Mladost”, kao i uređjenje kanala Rogoz. Vrednost investicija koje je do sada Grad Pirot realizovao u saradnji sa Kancelarijom je oko tri miliona evra. Nastavak saradnje je prva faza rekonstrukcije Opšte bolnice u Pirotu. Reč je o jako složenom projektu za koji se projektna dokumentacija radi poslednje dve godine. Grad Pirot je izradio kompletnu projektnu dokumentaciju za koju je dobijena saglasnost Kancelarije, raspisao javnu nabavku, odredio nadzor, lice za bezbednost, tako da su se stekli svi uslovi za prvu fazu rekonstrukcije. Nažalost, to se dešava u vreme epidemije, ali ćemo koncipirati dinamiku radova, da se ni u kom smislu ne remeti rad Opšte bolnice Pirot uz primenu svih mera bezbednosti. Prva faza se odnosi na poboljšanje energetske efikasnosti, zamenu spoljašnje stolarije, saniranje krovnih površina a danas su počeli radovi i na izmeštanju solarnih panela i uređenje parkinga. Drugu fazu planiramo da započnemo izradom projektne dokumentacije u 2021. godini i odnosiće se na unutrašnje radove koji će takođe biti veoma kompleksni-kazala je pomoćnica Golubović.

Direktor Opšte bolnice Pirot dr Goran Petrović izrazio je ogromnu zahvalnost Vladi Srbije, Ministarstvu zdravlja i Gradu Pirotu koji su našli sredstva i zakonske mogućnosti da se ovo desi.

-Bolnica je rađena 1983. godine sredstvima samodoprinosa građana Pirota i od onda nismo imali ni jednu veliku rekonstrukciju. Ovo je velika i značajna stvar za sve nas i za nas koji radimo i za građane Pirota i Pirotskog okruga. Pandemija korone otežava stvari, ali uz malo dobre volje i uz dobru organizaciju, nadam se da ćemo uspešno prebroditi sve izazove i prepreke. U ovom periodu, kada je pik talasa, radićemo spoljne radove, a sa smirivanjem epidemije radiće se i krovna konstrukcija na polikliničkom delu-kazao je direktor Petrović.

Zamenik gradonačelnika Miloš Colić kazao je da rekonstrukcija bolnice nije podstaknuta epidemiološkom situacijom, već je reč o ideji koja datira od pre par godina, do kada potiče i ideja o izgradnji nove zgrade Hitne pomoći.

-Rekonstrukcijom ove bolnice i izgradnjom nove zgrade Hitne pomoći u naselju Senjak želimo da dodatno podignemo nivo zdravstvene usluge, a izgradnjom objekata poput Otvorenog bazena želimo da preventivno delujemo. Nadam se da ćemo do kraja mandata ove vlasti, imati sve ove kapitalne investicije uspešno završene. Ništa od ovoga ne bi bilo da nemamo odličnu saradnju sa Vladom RS za koju se nadam da će se nastaviti-kazao je zamenik Colić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker