Lokalna samouprava

Počela izgradnja letnje scene u Pirotu – U maju završetak radova

Izgradnja letnje scene u dvorištu Istorijskog arhiva u Pirotu počela je ovih dana. Novac za realizaciju ovog projekta, vrednog oko 15 miliona dinara, obezbeđen je prošle godine i, kako je rekao zamenik  gradonačelnika Pirota, Miloš Colić, simbolično, na Sretenje izvođač radova, firma “Drumovi A i D”, uveden je u posao. Rok za završetak radova je 90 dana, tako da bi sredinom maja ove godine letnja scena trebalo da bude u funkciji.

Letnja scena podrazumeva binu u dva nivoa površine pedesetak kvadratnih metara. Nulti nivo je namenjen izvođačima, učesnicima kulturnih dešavanja, a predviđena je i izgradnja jedne vrste depoa. Preko puta, pored Ulice Kraljevića Marka, biće instalirani mokri čvorovi.

“Interesantno je napomenuti da će celokupan prostor biti popunjen zemljom, podići ćemo nivo na određenu visinu i biće behatonom obrađena površina kako bi stolice mogle da se postave. Zbog konceptualnog prostora bina se nalazi na početku, ne želimo da uništavamo drveće. Želimo da je što veći prostor između drveća, Arhiv ima svoj požarni put, ima i svoj prilazni put za dostavljanje građe. Ja se nadam da će Pirot opravdati ulogu centra za kulturu u Okrugu. Mi smo osnivači šest ustanova kulture, imamo jednu Osnovnu muzičku školu, tako da će ovaj objekat pomoći tim ustanovama, ali i turizmu, i da ćemo imati bogatiji kulturni sadržaj u narednom periodu” – izjavio je Colić.

Uprava grada konkurisala je kod resornog ministarstva za sredstva kako bi se nabavilo najkvalitetnije ozvučenje za potrebe letnje scene.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker