Gradska hronika

Pobednik kampovi – Planina ili more

Ovog leta tim Sportskog udruženja “Pobednik” iz Pirota bio je veoma aktivan. Na kraju školske godine pirotski mališani mlađeškolskog uzrasta učestvovali su na kampu na Staroj planini, u Dojkincima. Tokom petodnevnog boravka na kampu, mališani su upražnjavali razne sportske aktivnosti koje su im treneri organizovali – podizanje šatora, takmičenje u paljenju logorske vatre, turnir u fudbalu i hokeju na travi, potraga za skrivenim blagom, noćne  žurke uz logorsku vatru, maskenbal, gledanje omiljenih crtanih filmova i slično.

Bilo je vremena i za edukativni deo kao što su: pisanje, crtanje, recitovanje, pešačenja, učenje o raznim biljnim i životinjski vrstama Stare planine, koje su predvodile učiteljice, učesnice kampa. “Pobednike” su posetili pripadnici Vatrogasne stanice Pirot i saznali koje su njihove aktivnosti na planini tokom zimskih i letnjih meseci. Pobednik kamp na Staroj planini odličan je za rano odvajanje deteta od porodice. Deca na kampu uče da brinu o sebi, stiču zdrave navike koje se prenose i primenjive su u svakodnevnom životu. Na taj način dete jača svoj karakter, uči da sarađuje u grupi i socujalizuju se kaže, prof. dr Nemanja Cvetković, predsednik Udruženja.
“Okruženje u kojem se kamp nalazi blagotvorno deluje na kardio-respiratorni sistem i pruža pravi detoks svih nas od internet mreže i mobilnih uređaja. O tome kako je to sve izgledalo možete pogledati kratak film na našem YouTube kanalu.  Kako bi leto bilo još zabavnije i starijem školskom uzrastu organizovali smo još jedno nezaboravno leto u kampu Alexandra u Grčkoj sredinom avgusta. Naši drugari uživali su sa svojim vršnjacima iz Ukrajine, Grčke, Severne Makedonije, Srbije i Bugarske. Da je sport najbolji način da se prevaziđu sve verske, nacionalne i rasne razlike mogli smo da se uverimo još jednom tokom zajedničkih aktivnosti svih učesnika kampa. Aktivnosti na moru su brojne i zabavne, a sve njih su pratili osmesi na licima dece” – kaže dr Cvetković.
Dr Cvetković je zahvalio timu SU Pobednik na odgovornosti, posvećenost u radu sa decom, kao i  roditeljima na ukazanom poverenju, s obzirom da su roditelji partneri sa zajedničkim ciljem, a to je da se deca lepo provedu na kampu i nauče bitne životne navike. “Pobednik” se raduje novim avanturama koje mu dolaze u susret i sa nestrpljenjem očekuje da ih realizuje  na radost dece, rekao je predsednik udruženja, prof. dr Nemanja Cvetković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker