Reportaža

Pobednik Jagnjijade:Ovce na Staroj planini pasu čajeve

 

Boban Jotić, dobitnik prve nagrade na ovogodišnjoj Jagnjijadi u Krupcu, u razgovoru za Pirotske vesti otkriva tajnu pirotske jagnjetine i kako se priprema najukusnija jagnjetina.

jagnijada nedelja_10
Boban Jotić

Jotić je jagnjetinu pripremio u vurnji, onako kako se radilo vekovima unazad na našim prostorima. Po njegovim rečima, to je najbolji način pripreme vrhunske jagnjetine.

-Da bi se napravila ukusna jagnjetina mora prvo da se odabere kvalitetno jagnje. Mi smo ga uzeli iz sela Braćevci, gde je veoma kvalitetna trava, praktično ovce pasu čajeve gore, tako da nismo mogli da omanemo. Jagnjetina traži prvo da bude zrelo meso i prirodne začine. Nikakvi praškasti začini ne smeju da se koriste i nikakava hemija, samo prirodni jer onda kvalitet mesa dolazi do izražaja-kaže Jotić za Pirotske vesti.

Boban je danas dobio nagradu i za vrhunski pripremljenu jagnjeću čorbicu, koja takođe predstavlja, po njegovim rečima, vrhunski specijalitet, koji je karakterističan za naš kraj.

Danas, drugog i poslednjeg dana ovogodišnje Jagnjijade, održano je nadmetanje u pastirskim igrama, bogat kulturno-umetnički program, kao i takmičenje u pripremi najukusnije jagnjeće čorbice i drugih specijaliteta od jagnjetine.

Pogledajte galeriju fotografija sa današnje Jagnjijade.

jagnijada nedelja_12

jagnijada nedelja_17

jagnijada nedelja_01

jagnijada nedelja_11

jagnijada nedelja_14

jagnijada nedelja_03

jagnijada nedelja_02

jagnijada nedelja_13

jagnijada nedelja_07

jagnijada nedelja_08

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker