Agrar

Pobednica Organic konkursa NLB Komercijalne banke, Radmila Ćirić: “Nagrada ide na opremanje turističkog objekta i unapređenje proizvodnje sira”

Radmili Ćirić, poljoprivrednica  iz sela Pasjač, dobitnica je glavne nagrade tradicionalnog Organic konkursa NLB Komercijalne banke, u iznosu od 1.000.000 dinara. U izuzetno jakoj konkurenciji za najbolje projekte iz oblasti proizvodnje, prerade i ponude organskih proizvoda, predlog projekta poljoprivrednog gazdinstva “Ćirić”, za unapređenje proizvodnje organskog  kvalitetnog sira od ovčijeg melka, bio je najbolji. Projektom je predviđeno i opremanje turističkog objekta za smeštaj i edukaciju posetilaca za interesovanih za organsku proizvodnju hrane.

Radmila Ćirić na svom poljoprivrednom gazdinstvu u selu Pasjač gaji  110 ovaca sa priplodnim podmlatkom  i u sistemu organske proizvodnje je. Bavi se proizvonjom organskog kvalitetnog sira i mleka. Projekat sa kojim je konkurisala na 12. Organic konkursu NLB Komercijalne banke odnosi se na opremanje  turističkohg objekta za smeštaj i edukaciju posetlaca na gazdinstvu.

“Ideja mi je da u jednom lepom i autentičnom ambijentu mogu da dodju i borave  kolege iz drugih krajeva ali i ostali posetioci i  da se upoznaju sa  procesom proizvodnje organskog sira” – kaže Radmila Ćirić.

Radmila se ovčarstvom bavi već deset godina  a u posao su uključeni svi članovi porodice. O ovcama na gazdinstvu brinu suprug, majka, dva sina, snaja, unuk i unuka.   “Prvi put sam  sada konkurisala za ovako vrednu nagradu i pobedil sam. Iznenađena sam i zahvalna na ovako velikom priznanju koje će biti veliki podstrek za dalji rad i nadam se da ću biti primer možda i drugim odgajivačima. Ovo je potvrda da se pošten odnos prema radu na kraju uvek isplati. Koristim priliku da se zahvalim matičnoj službi Veterinarske klinike Pirot koja je uz nas od samog početka i bez koje ovaj uspeh ne bismo mogli da ostvarimo”- kaže dobitnica glavne nagrade.

Ćirićeva kaže da će novac od nagrade upotrebiti za unapređenje proizvodnje kvalitetnog sira od ovčijeg mleka kao i za  završetak radova na uređenju turističkog objekta na svom gazdinstvu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker