Lokalna samouprava

Po broju prijava i visini iznosa Piroćanci među najzainteresovanijima u Republici za mere enetgetske sanacije porodičnih kuća i stanova

Projekat enegetske sanacije Doma kulture privodi se kraju i očekuje se da radovi, čija je vrednost oko 20 milona dinara, budu završeni do početka proleća. Radove finansira grad Pirot i Ministarstvo rudarstva i energetike iz Budžetskog fonda za energetsku efikasnost Republike Srbije. Iz istog fonda Grad je dobio sredstva za izgradnju solarne elektrane na crpnoj stanici Betrilovac. Procenjena vrednost radova je oko 19 miliona dinara, u toku je drugi ponovljeni javni poziv za odabir izvođača radova. Realizacija projekta se očejkuje u prvoj polovini godine.

U okviru javnog poziva za sufinasiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova iz 2023. godine, završena je obrada prijava podnetih u oktobru i novembru 2023. Nakon obrade ostalo je neraspoređeno oko 1,3 miliona dinara. U skaldu sa odredbama javnog konkursa u sredu 7. februara,  uz prethodnu najavu, izvršen je prijem novih prijava. Za ovaj iznos građani su podneli 37  prijava koje su rangirane po vremenu zavođenja predmeta na osnovu koga će biti izvršena dodela sredstava.

Redovni javni poziv za 2024. godinu za dodelu sredstava za sufinasiranje mera enetghetske sanacije porodičnih kuća i stanova biće objavljen najverovatnije u aprilu ili maju mesecu u zasvisnosti od dinamike koju odredi Ministarstvo, kaže Bojan Ivković, gradski energetski menadžer. Očekuje se da iznos sredstava bude veći od prošlogodišnjeg koji je iznosio 44 miliona. “Po informacijama koje imamo i upoređujući i druge lokalne samouprave interesovanje garđana u Pitrotu je, kako po broju tako i po iznosu sredstava, među najvećim u Rebublici” – kaže Ivković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker