Gradska hronika

Planovi CZSR za narednu godinu usmereni na dalje poboljšanje položaja najranjivijih grupa

 

Centar za socijalni rad Pirot završava kalendarsku godinu sa 910 porodica koje koriste pravo na novčanu socijalnu pomoć i povećanim brojem zahteva naročito iz  oblasti porodično-pravne zaštite.  U protekloj godini Centar je bio pokretač broj inicijativa za unapređenje lokalnih javnih politika u cilju poboljšanja položaja najranjivijih grupa, ocenjuje direktorka Marija Vasić.

Sumirajući kalendarsku godinu na izmaku, direktorka Centra za socijalni rad, Marija Vasić  zadovoljna je  postignutim rezultatima. “Sa nedostajućim brojem radnika,sa povećanim brojem zahteva naročito iz porodično-pravne zaštite i 910 porodica koje koriste pravo na novčanu socijalnu pomoć,odgovorno i bez incidentnih situacija završavamo 2022. godinu. Kraj godine je obeležila i akcidentna situacija izlivanja amonijaka nedaleko od Pirota, gde je Centar za socijalni rad bio posebno na oprezu,  pratili smo  situaciju i bili  u potpunosti spremni da reagujemo ukoliko bi intersi korinika bili ugroženi” – rekla je direktorka Centra.

“Možemo biti zadovoljni i aktivnostima, gde smo bili pokretači inicijativa i  organizatori fokus grupa koje su održane u našem gradu s ciljem donošenja određenih zaključaka za poboljšanje položaja najranjivijih grupa. Ovakve edukativne aktivnosti planiramo i za 2023. godinu kojim ćemo radno obeležiti 45 godina od osnivanja Centra za socijalni rad” – ističe, direktorka, Marja Vasić.

Ona je  u ime Centra za socijalni rad i u svoje lično ime  čestitala svim sugrađanima nastupajuću godinu i predstojeće praznike i poželela im da u miru, zdravlju i sreći budu sa svojim najbližima.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker