Lokalna samouprava

Planinarski dom u Dojkincima “oživljava” Gornji Visok

Od prošlog oktobra, kada je Planinarski dom u Dojkincima, po mnogima najbolji u Srbiji, počeo sa radom, ceo ovaj deo Stare planine je “zaživeo” pa se u njemu organizuju terenske nastave fakulteta, u toku je nacionalna tkačka kolonija, a broj noćenja je višestruko povećan pa Staru planinu mnogo češće posećuju planinari i ljubitelji netaknute prirode.

Kako je Pirotskim vestima kazao direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov, broj noćenja u Dojkincima je neuporedivo veći od planiranog, ponajviše zahvaljujući ovom reprezentativnom objektu.

-Mi smo za ovu godinu u planu imali 1.000 noćenja u Domu u Dojkincima, ali je ta brojka ispunjena već sada, praktično za pola godine, tako da očekujemo da broj noćenja bude višestruko premašen-kazao je Zlatkov.

Po rečima gradonačelnika Pirota mr Vladana Vasića, Pirot je mnogo dobio u pogledu razvoja turizma od kako je izgrađen Planinarski dom. Novac za rekonstrukciju stare vojne karaule je obezbeđen iz Programa Prekogranične saradnje EU, a uskoro će početi da se uređuje i okolina Doma za šta je takođe obezbeđen novac iz EU fondova, reč je o investiciji od oko 100.000 evra, dok je u izgradnju samog objekta kapaciteta šezdesetak ležajeva uloženo preko 200.000 evra.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker