Sport

Planinari “Vidliča” spremni za “osvajanje” Durmitora

Epidemiološka situacija samo je donekle uticala na rad Planinarskog kluba “Vidlič” iz Pirota. Cela prošla godina bila je bogata akcijama koje su realizovane u Srbiji. Planinari “Vidliča” iskoristili su povoljniju epidemijsku situaciju u junu i julu prošle godine kada su organizovali ekspediciju i popeli se na najviši vrh Bosne i Hercegovine Maglić. U planu je bila Musala u Bugarskoj, najviši vrh Balkana sa skoro 3.000 metara , ali se od toga iz tehničkih razloga odustalo. Ekipa od tridesetak čalnova je obišla vodopad Skakavica prilikom boravka u Bugarskoj. Najvažnija akcija u ovoj godini jeste Durmitor kaže, Slobodan Mladenović, jedan od dugogodišnjih članova PK “Vidlič”.

“Naša glavna, centralna, akcija za ovu godinu jeste Durmitor, najviši vrh masiva Durmitor – Bobotov kuk sa 2.523 metra. Bićemo četiri dana tamo, a naša akcija će se realizovati od 23. do 27. juna. Za sada je u planu tridesetak članova “Vidliča” , nadam se da će se još dvoje- troje prijaviti kako bismo popunili jedan autobus, i to je nešto što će biti veoma značajno za nas jer većina nije bila na Durmitoru. Nadam se da će nas i vremenske prilike poslužiti i da će nam Durmitor ostati kao lepa uspomena u celoj našoj priči”- izjavio je Mladenović.

Mladenović je još dodao da su fotografije velika strast planinara pa očekujemo da, kada ekspedicija bude završena, objavimo pravu malu galeriju slika sa ove ekspedicije.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker