Biseri Stare planine

Planina ne zna za granice

Na najvišem vrhu srpskog dela Stare planine Midžoru, koji se nalazi na 2.169 metara nadmorske visine organizovan je susret planinara iz susedne Bugarske i Srbije, tačnije iz gradova Montana i Čiprovci i Pirota.iznad oblaka

Na Midžor se popelo skoro  trideset planinara iz Srbije i Bugarske, a po rečima jedne od planinarki iz pirotskog “Vidliča” Snežane Lazić, utisci sa ovog skupa koji je organizovan  preko društvenih mreža su izvanredni pa su veliki izgledi da ovaj susret planinara dve zemlje postane tradicionalan.

– Glavni pokretač ove akcije je Valeri Velkov iz mesta Čiprovci iz Bugarske.Nekoliko nas je više od godinu dana prijatelj na fejsbuku. U razgovoru sa našom drugaricom Jasminom Mladenović Valeri je predložio da se sretnemo na nekom od vrhova Tri čuke,Kopren ili Midžor. Zbog sada već kratkog dana i loših vremenskih uslova odlučili smo se za Midžor.Sa naše strane krenulo je nas deset a sa njihove 15.

midzor planinari

Srećom, vreme nas je dobrim delom poslužilo. Na vrh su prvo izašli Nenad i Mira a sa njihove Valeri i jos nekoliko planinara-kaže Snežana.

ka midzoru

 

U ovoj akciji učestvovali su  članovi planinarskih društava “Vidlič” iz Pirota i “Kopren” iz Montane u Bugarskoj, a bilo je i planinara iz mesta Čiprovci koje se nalazi sa bugarske strane Stare planine u podnožju vrha Kopren.ka midzoru planinari

tekst A.Ć.

foto Snežana i Nenad Lazić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker