Gradska hronika

Pisma učenika obradovala korisnike Doma za stare

Savremen način života praćen tehničkim dostignućima, kao što su mobilna telefonija, elektronska pošta i komunikacija, u potpunosti su potisnuli i ugasili tradicionalno dopisivanje i komunikaciju pismima i razglednicama. Učenici osnovnih škola, čak i nižih razreda, lakše se i radije služe kompjuterima i prepiskom mejlovima, SMS porukama i sličnim novinama. Isto tako, verovatno da mnoga deca nisu napisala ni jedno pismo do sada, ili poslala tradicionalnu novogodušnju čestitku, razglednicu sa odmora.   

Naravno, savremene tehnologije su dobre, korisne i ne treba ih se kloniti. Ali, pismo pisano rukom i olovkom mnogo više kazuje od kucanih slova. Tim povodom Humanitarna organizacija “Dobra vila za vas” sa svojim saradnicima inicirala je ideju da učenici osnovnih škola iz Sremčice, Crvene Reke i Pirota napišu pisma olovkom i pošalju ih korisnicima Doma za stare “Nikolsen” u Velikoj Moštanici. Deca su to i učinila i pobudila veliku radost korisnika Doma koji u vreme pandemije nemaju posete svojih bližnjih.

Profesorka geografije OŠ “Vuk Karadžić” iz Pirota, Marija Todorović, izabrala je deset učenika iz matične škole u Pirotu i pet učenika iz isturenih odeljenja u Rasnici i Malom Suvodolu, koji imaju svoje bake i deke, da ovog puta napišu pismo bakama i dekama koje ne poznaju. Sve to podržala je i Turistička organizacija Pirot, pa su pisma lepo upakovana uz materijal o prirodnim lepotama pirotskog kraja.

Bilo kako, ali stari ljudi, korisnici Doma za stare su se veoma obradovali toplini dečjih reči, upućenim željama i podršci.

,

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker