Gradska hronika

Pirotski okrug: Pojačane inspekcijske kontrole

Poslednji kvartal prošle godine, sve inspekcije Pirotskog okruga radile su pojačano, naročito u novembru i decembru zbog povećanih aktivnosti privrednih subjekata uoči novogodišnjih praznika.

Ovo je danas konstatovala naćelnica okruga Dragana Tončić, koja je predstavila izveštaje o radu pojedinih inspekcija kao što su: veterinarska, turistička, vodoprivredna, poljoprivreda, šumarska i lovna inspekcija, u čijim kontrolama nisu otkrivene značajnije nepravilnosti.

-Veterinarska inspekcija je tokom ovih meseci obavila 342 kontrole objekata i podenla 109 prekršajnih prijava. Zaplenjeno je 5,4 kilogrema mesa, 8,9 kilograma meda, 112 kilograma prerađevina od mleka i 198 jaja. Poljoprivredna je imala 181 kontrolu i obustavila  isplatu 1,23 miliona dinara podsticajnih sredstava poljoprivrednicima koji su za njih konkurisali.

Aleksandar Popović, načelnik Inspekcije rada naglasio je da su u zajedničkim akcijama sa kolegama iz drugih gradova  radili u pet okruga. Kada je reč o Pirotskom okrugu, krajem godine otkriven je 51 neprijavljen  radnik , nakon čega su poslodavci, prijavili njih 50 na socijalno i penzuijsko osiguranje. Nije bilo slučajeva  povreda na radu niti na  smrtnih slučajeva-zaključio je načelnik Popović.

Načelnik Sanitarne inspekcije Leposava Veljković, kazala je da su tokom poslednjeg kvartala , kontorlisani objekti za proizvodnju hrane, restorani , kafane,hoteli, prodavnice dečjih igračaka, ali i da je u novembru obavljena jedna ekshumacija.

U istom periodu pune ruke posla imala je i Tržišna inspekcija, čiji načelnik Slobodan Todorović kaže da je zbog drastilčnih sankcija znatno smanjen ilegalni promet rezanog i običnog duvana i druge akcizne robe. Ova inspekcija je zaplenila i takozvane svetleće nizove u vrednosti od 100.000 dinara, zbog njihove tehničke neispravnosti, odnosno opasnosti od udara struje, kako se ne bi ponovio slučaj iz Leskovca.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker