Gradska hronika

Pirotsko Više tužilaštvo:U toku istraga zbog teške saobraćajne nesreće kod Blata

U pirotskom Višem tužilaštvu vodi se istraga protiv M.Ć.(39), vinovnika teške saobraćajne nesreće 23. marta kod sela Blato, u kojoj je život izgubio S.Đ.(16), učenik  iz Temske, a povrede zadobio M.T.(23).

Istražni organi osumnjičenog M.Ć, koji je u pritvoru do 30 dana terete za: neovlašćeno upravljanje tuđim automobilom,  izazivanje opšte opasnosti u saobraćaju i za nepružanje pomoći povređenom licu.

On se teško ogrešio i o gotovo sve odredbe zakona o bezbednosti u saobraćaju. Naime istraga je  konstatovala da je kobne noći bio pod dejstvom alkohola, odnosno da je imao preko 2 promila alkohola u krvi, što se tretira kao  potpuno pijanstvo i  da je upravljao automobilom bez vozačke dozvole koju nije ni imao.

M.Ć. je te noći u gradu krao automobil niških tablica , odvezao se do sela Blato i u povratku oko 23 časa naleteo na trojicu biciklista koji su se kretali svojom stranom puta  jedan za drugim.  Dvojicu je na izlazu iz sela pokosio i tom prilikom je nesrećni S.Đ., poginuo na licu mesta dok je njegov drug M.T., zadobio povrede. Nakon svega što je učinio pobegao je sa mesta nesreće, ali je ubrzo uhvaćen nedaleko od pirotske Bolnice.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker