Gradska hronika

Pirotsko Romsko naselje: Zajednica za primer

Romsko naselje u Pirotu, sa oko 1.850 žitelja,po mnogo čemu je uzorno i mnogima  može da posluži kao dobar  primer.

Velelepne kuće, asfaltirane ulice, kanalizacija, voda, struja i sva dostignuća civilizacije, a jedan od poslednjih noviteta u ovom mestu je i odluka da se  formira fudbalski klub “Roma”. Marljivi žitelji Rasadnika ni u čemu ne zaostaju za drugima, što potvrđuje i Siniša Kočić- Brazilac, predsednik MZ i  poznati muzičar.

Komunalne probleme smo uglavnom rešili, a u peridu pred nama je formiranje fudbalskog kluba “Roma”. Imamo puno talentovane dece u toku su radovi na  proširenju igrališta i verujem da ćemo uspeti u našoj nameri. Do sada se bar nikada nije dogodilo, da počnemo neki posao i da posustanemo-kaže preduzimljivi Brazilac i dodaje da je najveći broj  njegovih sunarodnika i žitelja rasadnika radni vek proveo u “Tigru”, a zatim u “Tajersu” gde i danas rade mnogi Romi.

Istini za volju ima i onih koji nadniče, ali se posla niko nestidi, pa otuda i napredak naselja u svakom pogledu. Naselje je poznato i po mnogobrojnim vrsnim muzičarima, među kojima je i sam Brazilac- predsednik MZ.

Tridesetak mališana, ali i onih starijeg uzrasta okupio je Zlatko Alilković, nekadašwi igrač Radničkog koji je svoju fudbalsku sreću oprobao i u Nišu, ali su ga povrede sprečile da nastavi fudbalsku karijeru.kao igrač.  Umesto toga, on će brinuti o  fudbalskom klubu, tačnije o selekciji  mališana i treninzima.

U toku je, kaže Alilković, rad na dokumentaciji i papirologiji  oko prihavljivanja za Opštinsku ligu, a klub “Roma” će imati i ekipu za mali fudbal.  Slučajnost je da se ime kluba podudara sa čuvenom italijanskom Romom iz večnog grada.

U Rasadniku su inače prezadovoljni saradnjom sa lokalnom vlašću u Pirotu koja im je uvek davala bezrezervnu podršku.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker