Završen 14. po redu Međunarodni festival folklora, Pirot bio folklorna prestonica Srbije

Podelite

Pirot je proteklih dana bio prava folklorna prestonica Srbije, na jednom od najvećih folklornih festivala u zemlji učestvovali su folklorci iz Kostarike, Kolumbije, Rusije, Makedonije i domaćini – Folklorni ansambl Doma kulture Pirot, koji je i organizator manifestacije čiji je pokrovitelj Grad Pirot.

Do sada su, za 13 godina, kroz Pirot zahvaljujući ovom festivalu prodefilovali folklorci iz preko 50 zemalja sa svih kontinenata, izuzev Australije. Piroćanci su mogli da uživaju u “magiji” folkloraca iz Južne Amerike, Azije, velikog broja evropskih zemalja.

Osim celovečernjih koncerata i atraktivnih parada svih folklornih ansambala, Dom kulture je angažovao vodiče, uglavnom mlade ljude – studente koji govore strane jezike kako bi članove folklornih ansambala upoznali sa gradom i pomogli im da uživaju tokom njihovog boravka u Pirotu, a se sa ciljem da oni iz Pirota ponesu samo najbolje utiske.

Zahvaljujući brojnim infrastrukturnim objektima poput Zatvorenog bazena, folklorci su mogli da uživaju tokom svog boravka u Pirotu, a posetili su i brojne kulturne znamenitosti grada poput tvrđave Momčilov grad, Muzej Ponišavlja ali i manastire poput Temačkog manastira i mnoge druge turističke atrakcije. 

Po priči brojnih vodiča, folklorci su zaista uživalitokom boravka, oduševljeni su lepotom grada, parkovima, zatvorenim bazenom i drugim objektima koje su mogli da posete.

Dom kulture je odlično organizovao 14. po redu Međunarodni festival folklora, u organizaciji su pomogli i Sportski centar i mnoga druga javna preduzeća.

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1