“Nemoguće bekstvo” – radovi Jovana Spasića u galeriji “Čedomir Krstić”

Podelite

Večeras je u Galeriji “Čedomir Krstić” otvorena izložba slika akademskog umetnika iz Leskovca Jovana Spasića. Izložba intrigantnog naziva – “Nemoguće bekstvo” je deveta samostalna izložba mladog umetnika, koji je učestvovao i na dvadesetak kolektivnih izložbi.

“Istražujući temu individualnog, kroz emocionalna stanja uma koja pokušava da sakrije, ili pokaže, Spasić nam zapravo sugeriše kako je lice često maska, kompromis. Svako značenje ispisano je na licu i nemoguće je pretvarati se da ne postoji, pa je bekstvo nemoguće. Pravi izazov radova Jovana Spasića leži u ovoj kontradiktornosti”, napisala je o autoru istoričar umetnosti Sonja Milićević.

Autor Jovan Spasić

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1