Sport

Pirotsko klizalište počelo sa radom

Gradsko klizalište u Pirotu počelo je večeras sa radom u okviru kompleksa Omladinskog stadiona. Već prve večeri rada klizališta, primetno je veliko interesovanje mališana koji žele da nauče da klizaju. Klizalište u Pirotu nabavljeno je sredstvima EU, tačnije iz Programa prekogranične saradnje Srbije i Bugarske.

Predsednik opštine Vladan Vasić kazao je na otvaranju klizališta, da raduje činjenica da je već na samom otvaranju, klizalište prepuno.

-Naš osnovni moto je da obezbedimo i ponudimo deci uslove za raznovrsne sportske aktinosti. Deca sada mogu da izaberu umesto kompjutera i sedenja kod kuće, da odu na bazen, na klizanje, plivanje i da izaberu neki od velikog broja programa Božićne škole sporta, koja će ove godine biti održana tokom zimskog raspusta i sigurno će biti rekordna kada je reč o broju programa. Zato i ulažemo toliko u sport i druge aktivosti koje prate decu u njihovom odrastanju-kazao je Vasić i dodao da će ova godina biti obeležena puštanjem u rad dva velika kapitalna objekta u Pirotu, koja se ne grade svaki dan poput mosta na Drugom ringu i Zatvorenog bazena.

1_resize

-Deca se ponose time što imamo bazen, rekreativci takođe, dakle, mi smo postali grad u pravom smislu te reči-zaključio je Vasić.

2_resize

Direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević kazao je da je do pre nekoliko godina Omladinski stadion, koji je bio kolevka pirotskog sporta, bio stecište narkomana.

-Omladinski stadion je bio ruina, ovde smo zatekli špriceve i ambalažu od alkoholnih pića. Sada je to ponovo mesto gde se deca okupljaju, druže i gde mogu da iskoriste svoje slobodno vreme na najbolji mogući način. Omladinski stadion je sada pravi sportski kompleks koji sa klizalištem i novim igralište i uređenim prostorom ispred stadiona, izgleda bolje nego ikad-kaže Đorđević.

5_resize

8_resize

Mališani i školarci koji su došli već na prvi dan rada klizališta nisu krili oduševljenje činjenicom da je klizalište počelo sa radom.

-Jedva smo dočekali da počne klizalište sa radom. Prošle godine smo počeli da klizamo, a sada možemo da uživamo svakoga dana tokom zimskog raspusta u klizanju-kaže trinaestogodišnja Miljana za Pirotske vesti.

3_resize

tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker