Ostale vesti

Pirotskim trubačima još jedna nagrada u Guči

Pirotski trubači Saše Pavlovića osvojili su nagradu za najbolji bas na ovogodišnjem Dragačevskom saboru trubača u Guči. Ovo je njhovo drugo učešće i druga nagrada na ovom prestižnom festivalu trube.  pirotski trubaci guca3

Prošle godine Pirotski trubači Saše Pavlovića osvojili su nagradu za najbolje odsvirano kolo. Oni ističu da je velika čast što već drugu godinu zaredom učestvuju na saboru trubača i da su nagrade veliki podstrek za njihov dalji rad.

pirotski trubaci guca

– Velika je čast što nastupamo na saboru trubača. S obzirom na to da smo tek na početku naše karijere, druga nagrada na festivalu u Guči je veliki uspeh za nas.  Ovde iz godine u godinu dolaze poznati i priznati trubači, a ne osvoje nagrade. Mi učestvujemo drugi put i uspeli smo da izborimo još jednu nagradu to je dokaz da smo dobro uigrani – rekao je Pirotskim vestima Mario Pavlović, član orkestra.

pirotski trubaci guca1

Pobednik 56. Dragačevsog sabora trubača u Guči je orkekstar Bojana Ristića iz Vladičinog Hana. Najbolji trubač ovogodišnjeg festivala je Saša Krstić iz iz Zagužanja. Publika je odlučila da Zlatna truba prpadne Marku Gligorijeviću iz Duba, a za najizvornije muziciranje nagrađen je orkestar Janka Jovanovića i Ljubivoja Dikovića iz Požege. Ove godine ustanovljena je i nagrada šampiona Guče, a tu titulu je poneo višestruko nagrađivani Ekrem Mamutović iz Vranja. On je pobedu odneo u konkurenciji 11 najboljih orkestara koji su osvajali Sabor. Pored novčane nagrade, titule i statue “Desimira Perišića”, dobio je i ekskluzivno pravo da predstavlja Guču u celom svetu.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker