Sport

Pirotski “zonaši” održali prozivke fudbalera i počinju sa pripremama

Danas su pirotski fudbalski klubovi, članovi Niške zone “Istok” – Jedinstvo, Senjak i Tanasko Rajić održali prozivku svojih fudbalera i na taj način označili početak priprema za nastavak takmičenja u prolećnom delu prvenstva. Kako smo mogli da vidimo veliki broj fudbalera je na spiskovima trenera, a ambicje su da se postignu bolji rezultati u odnosu na jesenji deo prvenstva. 

Svoje fudbalere najpre je okupio FK Jedinstvo. Šef stručnog tima, Saša Mitić, ima na raspolaganju dovoljan broj igrača, na prozivci su bila 23 fudbalera. U timu ima i novajlija čija će pomoć sigurno biti dragocena u nastavku takmičenja. Predsednik Kluba, Saša Popović, podseća da je Jedinstvo jesenji deo završilo na devetom mestu i da su ambicije Kluba da se pomeri za nekoliko pozicija ka vrhu.

“Prelazni rok je do petog februara, ostali smo bez četiri igrača, ali smo dobili pet novih, to su Miloš Vasić iz Tanaska Rajića, Mladen Cvetković iz Morave, braća Martin i Mladen Nikolov iz Senjaka i Milan Ivanović iz Gnjilana. Već od nedelje počećemo sa prvim trening utakmicama. U prvoj ćemo se sastati sa Spartakom iz Pirota, a zatim u planu su Rajko Mitić, Lužnica , Balkanski, Vlasina i Budućnost iz Orašja. Igraćemo i u Pirotu i na strani s obzirom na uslove za rad. Naše ambicije su da popravimo poziciju na tabeli i mislim da naša ekipa to može učiniti”- rekao je Popović.

trenig FK Jedinstvo,  foto: Ilija Pejčić Lika 

Na pomoćnom terenu Gradskog stadiona svoj prvi trening pred nastavak prvenstva održali su, posle prozivke, i fudbaleri Senjaka. Dragiša Zlatanov će imati pune ruke posla s obzirom na imperativ da Senjak napusti “opasnu” zonu.

“Posle zimske pauze danas smo se okupili, mada su nam neki fudbaleri zauzeti zbog obaveza na poslu i fakultetu. Računam na više od dvadeset igrača i na nama je da se što bolje pripremimo. U jesenjem delu nismo igrali kako smo planirali i došli smo u situaciju da se borimo za opstanak. Pojačali smo se i nadam se da ćemo uz bolji rad i bolji pristup igri na utakmicima ostvariti cilj. Nedeljno ćemo raditi tri puta, problem je što na jednom terenu radi više klubova, i nastojaćemo da vikendom odigramo po jednu trening utakmicu. Ima dovoljno vremana da da se dobro pripremimo jer prvenstvo počinje prve nedelje marta”- izjavio je Zlatanov.

trening FK Senjak, foto: Pirotske vesti

Fudbaleri Tanaska Rajića danas su imali samo prozivku i održali sastanak. Sa radom na terenu počeće od utorka.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker