Obrazovanje

Pirotski vrtići normalno rade uz maksimalnu primenu protivepidemijskih mera

Bez obzira na nepovoljnu epidemijsku situaciju aktivnosti u svim objektima  Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj” u Pirotu odvijaju se normalno. Naznaka o eventualnom prestaku rada vrtića nema, čak ni naznaka za prelazak na onlajn program, odnosno kombinovani način rada kao što je to bilo prošle godine kada su se vaspitne grupe smenjivale po određenom principu, kaže zamenik direktora, Ivana Savić. U vrtićima se čine maksimalni napori kako bi se sprečio “prodor” korone u objekte.

Foto ilustracija Aleksandar Ćirić

“Za sada nema nikakvih nagoveštaja za eventualnu promenu načina rada. Aktivnosti se odvijaju normalno uz poštovanje svih protivepidemijskih mera koje nam propisuje Zavod za javno zdravlje Pirot. Svi zapošljeni u Ustanovi obavezno koriste zaštitne maske, dezinfikuju se redovno sve prostorije, imamo dezobarijere, samo jedan od roditelja dolazi sa detetom da bi se izbegle gužve. Činjenica je da radimo sa manjim brojem dece, što je sasvim normalno u ovakvim uslovima. Roditelji gledaju da zaštite svoju decu, ili su zbog bolesti roditelja i deca u izolaciji. Mi nemamo ni jednu grupu da je zatvorena, ili u izolaciji. Kadrovski kapaciteti su nam smanjeni zbog bolesti pojedinih vaspitača, ali sve u svemu uspostavljamo normalno odvijanje vaspitno obrazovnog rada”- izjavila je Savićeva.

Ona je dodala da se rad sa predškolskom decom normalno odvija i u sve četiri grupe u seoskim naseljima u sklopu osnovnih škola.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker