Ostale vesti

Pirotski volonteri priključili se Erste volonterima na Fruškoj Gori

Predstavnici pirotskih udruženja građana, članica “Zelene stolice” – mreže ekoloških organizacija,  GEA i Društvo “Stara planina” učestvovali su, drugi put za redom, u volonterskoj akciji u Vojvodini. Pirotski volonteri doprineli su uređenja Andrevlje, jednog od najpoznatijih izletišta Nacionalnog parka Fruška gora u okviru proslave 15. rođendana Erste volontera Srbije. Akcija je organizovana u saradnji sa Arhus centrom iz Novog Sada i Volonterskim servisom mreže “Zelena stolica”, dok je domaćin akcije bio Nacionalni park Fruška gora.

U akciji je učestvovalo više od 300 volontera iz Erste banke i predstavnika partnerskih organizacija, među kojima i organizacije iz Pirota. Volonterima se priključilo više od stotinu dece različitog uzrasta koji su postavljali kućice za ptice i hranilice od recikliranih materijala.

Erste banka Srbija i Klub Erste volontera već deceniju i po organizuju i podržavaju velike volonterske akcije na uređenju različitih lokaliteta u Srbiji, kojima pomažu zajednicu, naglašavajući da su očuvanje životne sredine i saradnja sa zajednicom u kojoj posluju među glavnim strateškim opredeljenjima te banke.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker