Lokalna samouprava

Pirotski “vitezovi vere” plivali za Časni krst, ove godine prvi do krsta policajac Dejan Mijalković

Danas je na Gradskom kupalištu, na tradicionalnom bogojavljenjskom plivanju za Časni krst, prvi do krsta doplivao policajac iz Pirota Dejan Mijalković. Mijalković je novinarima kazao da mu je ovo osmi put da pliva za Časni krst, da je dva puta bio drugi i da mu je izuzetno drago što je ove godine prvi doplivao do Časnog krsta.

https://youtu.be/59yGZu3sum0

Obraćajući se velikom broju okupljenih Piroćanaca, jerej Duško Vidačić nazvao je plivače vitezovima vere, koji su prkoseći hladnoći ušli u vodu i simbolično predstavili čin javljanja Gospoda Boga u vodi.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić pozdravio je prisutne pozdravom “Bog se javi”.

-Čestitam na junaštvu, i drago mi je da je u Pirotu svake godine sve veći i veći broj plivača, u publici je malo manje ljudi ove godine, ali će naredne biti više. Svima želim puno sreće i zdravlja-kazao je gradonačelnik Vasić.

Policajac Dejan Mijalković kazao je da mu je ovo osmi put da pliva za Časni krst.

-Plivam osmi put za krst, bilo je izuzetno hladno, pozdravljam sve koji su učestvovali u plivanju, tri puta sam bio drugi i evo sada prvi-kazao je Mijalković

Pokrovitelj plivanja za Časni krst je Gradska uprava Pirot a za organizaciju su zaduženi Sportski centar Pirot, Crkvena opština Pirot i Dom kulture. 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker