Lokalna samouprava

Pirotski upravni okrug: Prezentovani rezultati rada republičkih inspekcija

Danas su prezentovani rezultati rada republičkih inspekcija u Pirotskom upravnom okrugu za prva tri meseca 2021. godine. 

S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju mnogo posla imale su gotovo sve inspekcije koje su radile u koordinaciji, a Sanitarna inspekcija je imala preko 2.000 redovnih i vanrednih kontrola. Vršena su dva pražnjenja objekta, ukupno je izdato 22 prekršajna naloga po 5.000 dinara, tri po 30.000 dinara i tri prekršajne prijave zbog nepoštovanja protivepidemijskih mera.

Inspekcija rada je u prvom kvartalu obavila 232 kontrole i tom prilikom, po rečima šefa ove inspekcije Aleksandra Popovića pronađeno je 19 osoba koje su bile angažovane na crno, a nakon kontrola inspekcije sa 15 osoba poslodavci su zaključili odgovarajuće ugovore o radu i izvršili prijavu na obavezno socijalno osiguranje.

-Inspekcija rada u ovom periodu podnela je 25 prekršajnih prijava a moram da istaknem odličnu saradnju sa Saobraćajnom policijom sa čijim pripadnicima smo praktično tri dana i noći vršili kontrolu svih vrsta javnih prevoza i taksi prevoza-kazao je Popović. Načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić prezentovala je izveštaje svih ostalih inspekcija poput šumarsko-lovne, Inspekcije za zaštitu životne sredine, Turističke inspekcije i Veterinarske inspekcije.

Video – Regionalna TV Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker