Gradska hronika

Pirotski upravni okrug dobio nove inspektore

Na teritoriji Pirotskog upravnog okruga radi 34 inspektora.  Prvi put Pirot ima inspektora drumskog saobraćaja koji je upravo počeo da radi. Zaposlena su još dva nova tržišna inspektora i inspektor rada.

Načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić podseća da je Koordinaciona komisija koja radi pri Vladi Republike Srbije je još 2017. donela odluku o prijemu novih kadrova  s obzirom da je starosna struktura inspektora na teritoriji cele Srbije pa tako i u našem Okrugu preko 55 godina starosti ali  da  zbog epidemije taj plan nije realizovan.

Načelnica kaže da su građani upoznati sa svojim pravima i radom inspekcijskih službi koje pored rada na terenu imaju i savetodavnu ulogu. Predstavke građana stižu svakodneno a one koje se odnose na pitanja ili probleme iz oblasti ministarstava kojih u Pirotu nema upućuju se u najbliži regionalni centar a to je Nišavski upravni okrug gde nadležni inspektori u zakonskom roku rešavaju predstavke.

Načelnica Dragana Tončić kaže da će u narednom periodu Pirotski upravi okrug ostati bez jednog poljoprivrednog inspektora koji odlazi u penziju i bez jedinog turističkog inspektora u okrugu. Do popunjavanja ovih mesta predstavke građana iz ovih oblasti rešavaće inspektori u Nišu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker