Gradska hronika

Pirotski “Tigar tajers”: Proizveli 13,2 miliona pneumatika, biće novih zapošljavanja!

Sa proizvodnih traka kompanije “Tigar tajers” u Pirotu, prošle – po mnogo čemu rekordne godine, sišlo je 13,2 miliona komada pneumatika za automobile, poluteretnjake  i guma za dvotočkaše!

Ovo je samo jedan od podataka koje je javnosti izneo direktor komanije Igor Zemit sa saradnicima Milenom Tošić i Zoranom Kostićem, prilikom predstavljanja rezultata poslovanja za 2019. godinu, a povodom otvaranje umetničke izložbe “Tigar art” u Pirotu, koja će biti otvorena za javnost do 31. januara u holu Doma vojske u Pirotu.

Ova količina guma, utovarena je u 21.000 kontejnera i poslata na 700 adresa kupaca širom sveta. To znači da je u proseku u skladištima kompanije sa 0ko 3.800 radnika  iz sistema francuske i svetske gumarske imperije  “Mišlen” dnevno tovareno i otpremljeno  57 šlepera! U okviru kompanije koja će uskoro primiti još 200 radnika, posluju i servisi za montažu, što je takođe doprinelo nesumnjivo sjajnim poslovnim rezultatima u jednoj od najvećih fabrika iz sistema francuskog i svetskog giganta Mišelina.

“Tajersov” menadžment je konstatovao da je  2019. godina bila izuzetno uspešna, da su svi planovi ostvareni i da je na inženjerskom nivou kreirana nova kolekcija pneumatika “premijum” koja  će u narednom periodu početi da se proizvodi. Reč je o izuzetnim pneumaticima  koji ispunjavaju najsavremenije prohteve automobilske industrije.

Rezultati su posledica predanog rada mnogobrojnih timova, jer kompaniju čine ljudi. “Tajers” je inače, godinama jedan od najznačajnijih srpskih izvoznika, ali je u vrhu i po društvenoj odgovornosti u Pirotu o čemu svedoči i podatak da je  za ovu svrhu prošle godine izdvojeno 150.000 evra.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker