Gradska hronika

Pirotski roštilj nema konkurenciju

Na osmom po redu takmičenju ugostitelja iz cele Srbije, ali i inostranstva, koje se održalo u Nišu, pirotski ugostitelji su po tradiciji dominirali pa je vlasnik kafane “Dvojka” Predrag Stanković proglašen za sveukupnog pobednika, a kafana “Ladna voda” osvojila je zlatnu medalju u pripremi roštilja od mesa, a u ukupnom plasmanu drugo mesto i srebrni pehar.

predrag stanković_3

Predrag Stanković kaže za Pirotske vesti da je tajna pripreme pirotskog roštilja u tome što se pravi isključivo od mesa.

-Bilo je preko 50 ekipa iz Makedonije, Grčke, Slovenije i Srbije. Takmičili smo se u tri discipline, mleveno meso, roštilj i priprema ribe i ribljih specijaliteta. I prošle godine smo na istom takmičenju osvojili prvo mesto i uspeli ove godine da ga odbranimo. Imao sam ovčju, gurmansku, teleću, kozju pljeskavicu, uštipke, ćevape, kobasicu, sve od mlevenog mesa. Bilo je i dosta preliva tradicionalnih, ljutih začina, peršuma, malo pečurki, belog luka i svega onoga što daje roštilju vrhunski ukus-kaže Predrag i dodaje da se njegova porodica više stotina godina bavi ugostiteljstvom, od pradede, dede, do aktuelnih pokolenja.

predrag stanković_2

Njegov sin Mirko Stanković, dvanaestogodišnjak, ima već nekoliko godina iskustva u ugostiteljstvu.

-Idem u sedmi razred, od tate sam mnogo toga naučio, trudim se da naučim što više, već sada uspešno spremam uštipke i salate, ali i peglane kobasice. Hoću da nastavim porodičnu tradiciju u ugostiteljstvu-kaže Mirko.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker