Korona virus

Pirotski privrednik Branimir Živković donirao zaštitne vizire vredne 300.000 dinara za pirotske medicinare

Danas je predstavnicima pirotskih zdravstvenih institucija uručena značajna donacija  – 500 zaštitnih vizira koji predstavljaju donaciju pirotskog privrednika Branimira Živkovića, vlasnika kafića “Kengur”. Vrednost donacije je 300.000 dinara. Donaciju je pozdravio i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić koji se zahvalio Živkoviću jer će viziri stići do svakog zdravstvenog radnika kome je potrebna zaštita. 

-Mi smo preko Štaba za vanredne situacije obezbedili dezinfikaciona sredstva, gumene čizme koje je Tigar AD donirao – 50 pari gumenih čizama, ukupno, računajući i današnju donaciju, preko 650 vizira. Tu smo imali i donaciju od preko 100 vizira naših mladih informatičara koji su uz pomoć 3D štampe napravili veliki broj vizira i donirali medicinarima. RRA Jug nam je obezbedio 50 vizira, Mišelin će obezbediti dodatnih 80 skafandera, BOEM je sedam dana obezbeđivao sendviče, picerija Fresh svakog dana obezbedjuje od 20 do 25 obruka, pekara Jerma daje 20 hleba dnevno, Fox taxi i Blue taxi obezbeđuju besplatnu vožnju za potrebe Call centra. Udruženje pčelara doniralo je 40 kilograma meda za najugroženije naše sugrađane. Zahvalio bi se Radio klubu čiji aktivisti dostavljaju lekove u udaljena sela a imamo i 180 volontera od kojih je šezdesetak svakodnevno aktivno-kazao je gradonačelnik Vasić i dodao da su sve donacije dobrodošle.

Donator Branimir Živković kazao je da je 2011. godine imao infarkt nakon čega su se 26 dana pirotski lekari borili za njegov život.

-Kasnije sam operisan u Kamenici. Ja sam čovek koji je umro, i 2011. godine ponovo se rodio. Smatram da ne treba svakome da se desi to što se desilo meni da bi mogli ljudi da postanu humani. Ja znam kolko se lekari bore i svi mi sebi najbolje možemo da pomognemo ako prvo pomognemo ljudima koji rade u zdravstvenim ustanovama. Ne samo doktorima i sestrama, nego i pomoćnom osoblju, čistačicama, da svi budu bezbedni na poslu, da im porodice budu zdrave-kazao je Živković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker