Sport

Pirotski plivački klubovi sve aktivniji

Na Zatvorenom bazenu u Pirotu, uz maksimalne mere prevencije, odvijaju se bez većih problema sve planirane aktivnosti. Bazen redovno koriste građani u rekreativne svrhe, ali i svi plivački klubovi prema utvrđenom rasporedu. Epidemiološka situacija je, u jednom trenutku, u velikoj meri sputavala rad plivačkih klubova, ali sada je stanje kud i kamo povoljnije i treninzi se redovno održavaju kaže, Filip Filipović, trener u Vaterpolo klubu Pirot.

“Bazen korisite Plivački, Vaterpolo i Ronilački klub. Svi funkcionišemo prema utvrđenom rasporedu. Plivački klub ima tri grupe, počev od neplivača, poluplivača, do takmičarske ekipe. Vaterpolo klub ima svoje dve grupe. Jednu grupu čine deca koja su tu duže vreme, takmičari su, i imamo početnike. Do januara ove godine ta grupa se svela na mali broj, ali vratili su se i sada imamo grupu od dvadesetak deteta, generacije 2008 – 2009. godište, i na skoro svakom trenignu imamo nove dečake koji dolaze. Deca probaju, i ako sebe nađu u ovom sportu ostaju u Klubu. Treba reći da je vaterpolo najteži sport na svetu, naravno, teži od svih ostalih plivačkih sportova, ali izuzetno zdrav”.

Takmičenje u vaterpolu je dosta specifično. Postoji Kup Srbije i Prvenstvo Srbije. S obzirom na okolnosti takmičenja su turnirskog tipa i dosta su skupa. Među manjim gradovima i klubovima pribegava se drugačijoj organizaciji takmičenja.

“Mi iz manjih klubova tražimo svoje mesto i organizujemo svoje turnire. Sada smo u dogovoru sa još tri kluba, to su klubovi iz Leskovca, Kraljeva i Bora, kako bismo organizovali po jedan krug turnira u svakom gradu. Naravno, moramo da ispoštujemo sve naložene mere prevencije u cilju sprečavanja širenja korona virusa, ali se nadam da ćemo vrlo brzo uspeti da organizujemo turnir u Pirotu, a onda u drugim gradovima. To deci mnogo znači. Ranije su deca iz drugih gradova bili gosti kod svojih vršnjaka, u mestu održavanja turnira, pa je to trajalo dva i tri dana, sada će turnir biti u jednom danu, zbog epidemije”- kaže Filipović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker