Gradska hronika

Pirotski okrug: Predstavljeni rezultati rada inspekcija za drugi kvartal godine

Na redovnoj konferenciji za novinare u Pirotskom upravnom okrugu predstavljeni su rezulatati rada inspekcijskih službi za drugi kvartal ove godine. Kako je navela načelnica Okruga, Dragana Tončić, inspekcijskle službe imale su veliki broj aktivnosti u skladu sa svojim planom i programom. Prema zvaničnim izveštajima većih nepravilnosti nije bilo na teritoriji Pirotskog okruga.

Što se tiče Ministarstva zdravlja, Odseka za sanitarnu inspekciju, u izveštajnom periodu, april – jun, obavljena su 384 pregleda, od toga 275 redovnih, 32 kontrolna i 77 vanrednih. Kontrolisana je prodaja brze hrane, briseva, promet kozmetičkih prozvoda, centralni vodovod, Bolnica, vrtići, kuhinje, škole, pekare, proizvodnja predmeta opšte upotrebe, ugostiteljski objekti, hoteli, moteli duž autoputa, zanatska proizvodnja sladoleda – brisevi, objekti za negu lica i tela. Doneto je 70 rešenja, a što se tiče briseva ruku od 51 uzorka dva su bila neispravna. Što se tiče opreme od 154 kontrole dve su bile neispravne. Napisano je 12 prekršajnih naloga i 3 prijave, rekla je načelnica Tončić.

Kada je reč o izveštaju Uprave za veterinu ono što je značajno jeste da je doneto rešenje kojim se ukidaju rešenja o proglašenju zaraženog i ugroženog područja afričkom kugom svinja kod domaćih svinja oko žarišta zaraze u naseljenim mestima Vran Dol, Crvena Reka, Jalbotina i Gnjilan. Ostala su na snazi rešenja kojima su zaraženim područjima proglašena Orlja i Bazovik, a ugroženim područjima sela Osmakova, Vranište, Crnoklište, Ragodeš, Rudinje, Cerova, Mirkovci i Šugrin.

Tržišna inspekcija kontrolisala je, pored ostalog, promet robe u prodavnicama, promet svih vrsta robe – evidenciju prometa, dokumentaciju za robu, cene, deklaracije, izdavanje računa i slično. Akcenat je bio na prehrambenim prodavnicama zbog cena osnovnih životnih namirnica. Vanredne kontrole su rađene zbog uvođenja novih fiskalnih kasa, kao i zbog savetodavne posete u vezi vansudskog rešavanja potrošačkih sporova.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker