Lokalna samouprava

Pirotski okrug obeležio Svetski dan civilne zaštite

U sali Pirotskog upravnog okruga, danas 01. marta 2022. godine, održana je svečano – radna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije. Sednica je održana u skladu sa planom i programom sektora povodom Svetskog dana civilne zaštite. Odlukom Generalne skupštine Međunarodne organizacije civilne zaštite (ICDO), počev od 1990. godine,  današnji dan se obeležava u celom svetu.

-Ovaj datum upriličen je sa ciljem da se ukaže na vitalan značaj i ulogu službi civilne zaštite u slučaju svih tipova nesreća i katastrofa i suočavanja sa njima, da se oda priznanje za njihove napore, žrtve i podvige. Sa zadovoljstvom ga obeležavamo danas, kada naša zemlja, preko Sektora za vanredne situacije, ponovo uspostavlja nepravedno zapušten i devastiran sistem civile zaštite u Republici Srbiji – navodi se u saopštenju Pirotskog okruga

U saopštenju se još dodaje da civilna zaštita ponovo dobija na začaju i intenzivno se radi na njenom jačanju i vraćanju ugleda, kako bi se uspostavio pravovremeni i efikasniji odgovor društva na izazove i rizike kojima je Srbije, kao država, izložena. U radnom delu sednice, predstavnici lokalnih samouprava Pirotskog okruga bili su izvestioci o realizovanim aktivnostima i prehodnom periodu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker