Lokalna samouprava

Pirotski okrug – napisana 24 prekršajna naloga i 3 prijave zbog nepoštovanja protivepidemijskih mera

Sve republičke inspekcijske službe imale su pojačanu kontrolu ovih meseci s obzirom na obevezu primene propisanih mera usled aktuelne epidemijske situacije. Prema izveštaju za prvi kvartal godine, koji je praktično nastavak s kraja prošle, kontrolisani su ugostiteljski i trgovinski objekti, megamarketi i sve ono što je prema radnoj grupi bilo propisano i podložno kontroli. Načelnica Pirotskog okruga, Dragana Tončić, kaže da su obavljane pojedinačne kontrole postojanja dezobarijera, kovid redara, obezbeđivanja fizičke distance u objektima i ostalih propisanih mera prema algoritmu radne grupe.

“Pored pojedinačnih, samostalnih kontrola radilo se i u koordinaciji – sanitarna sa turističkom, sa inspekcijom rada, veterinarskom i tržišnom inspekcijom. Uparivali smo naše republičke inspekcije, a uspostavljena je i saradnja sa komunalnom inspekcijom grada Pirota i ostale tri opštine. Dobra je koordinacija što se vidi prema izveštaju koji dobijam svakodnevno, i koji šaljem radnoj grupi na dnevnom nivou, a na nedeljnom nivou je objedinjena tabela za sve četiri lokalne samouprave” – kaže načelnica Tončić.

Prama izveštaju sa terena moglo bi se zaključiti da je u Pirotskom okrugu stanje zadovoljavajuće, mada je bilo pisanja prekršajnih naloga i prijava.

“Od kako je pojačana kontrola, i od kako se prati rad u covid sistemu, imali smo 24 prekršajna naloga, od toga tri po 30.000 dinara, i dvadeset jedan po 5.000 dinara. Svi nalozi su naplaćeni. Tri prekršajne prijave se nalaze kod sudije za prekršaje, ali još uvek nemamo izveštaj o visini propisane kazne. Uglavnom su to predstavke po prijavama građana za okupljanja u privatnoj režiji. Nije bilo sankcionisanja po ugostiteljskim objektima, ili tržnim centrima. Privatnih okupljanja je bilo u svim lokalnim samoupravama, tako da su inspektori u saradnji sa pripadnicima MUP-a reagovali”.

Načelnica Okruga je dodala da su privredni subjekti bili disciplinovani u poštovanju mera u cilju sprečavanja širenja zaraze. Mere se poštuju u javnom i taksi prevozu. S obzirom da od prošle godina ima samo 24 prekršajna naloga i tri prekršajne prijave može se zaključiti da je stanje u Pirotskom okrugu zadovoljavajuće, i da ne ukazuje na nedisciplinu i nepoštovanje mera.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker