Lokalna samouprava

Pirotski okrug na visini zadatka i u vreme pandemije, apel građanima da ne pale vatru na otvorenom prostoru

Od dana uvođenja vanrednog stanja na celoj teritoriji Republike Srbije, usled epidemije izazvene korona virusom, Pirotski okrug je, kao i svi ostali okruzi u Srbiji, imao zadatak da se priključi Koordinacionoj komisiji, odnosno Radnom telu koje je formirano pri Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave kaže, načelnica Pirotskog okruga, Dragana Tončić. Samim tim svakog dana je sledilo ažuriranje podataka i izveštavanje o broju obavljenih kontrola i broju izrečenih mandatnih kazni. S obzirom da epidemija “popušta” ovih dana održan je završni sastanak u resornom ministarstvu o završetku kontrolisanih nadzora.

“Mi od prošlog petka više ne izveštavamo Koordinacionu komisiju o izvršenim nadzorima, ali inspekcije rade, svako u svom delokrugu rada, po planu i programu resornog ministarstva, s tim što je Zdravstvena sanitarna inspekcija pri Okrugu nastavila da kontroliše primenu neophodnih protivpandemijskih mera koje su bile propisane u prethodnom periodu za zdravstvene ustanove, koje još uvek nisu relaksirane u smislu svega onoga što je pratilo prethodni period i bila obaveza svakog pivrednog subjekta” – rekla je načelnica Tončić.

S obzirom da je samo u prethodnom mesecu zabeležen veliki broj požara u Srbiji, a čestih požara bilo je i u Pirotskom okrugu, održana je vanredna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije.

“Ova sednica nije planirana po programu Republičkog štaba za vanredne situacije, ovo je bilo prinudno, s obzirom da smo u martu imali 113 požara na teritoriji Okruga, što je izuzetan broj požara. Velika je materijalna šteta, ali na svu sreću nije bilo ljudskih žrtava. Bilo je neophodno da se sastane Okružni štab u stalnom sastavu i prošireni deo Štaba. Uključili smo Šumsko gazdinstvo, policijsku upravu i Poljoprivrednu inspekciju. Zaključeno je da svako iz svog delokruga rada odradi onaj deo gde možemo da apelujemo na građane da ne pale strnjiku i ostalo” – izjavila je načelnica Tončić.

Za sledeću nedelju planirano je predstavljanje prvog kvartalnog izveštaja o radu inspekcijskih službi za 2022. godinu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker