Gradska hronika

Pirotski medicinari nastavljaju sa štrajkovima upozorenja, od 12. novembra obustave rada

Pirotski medicinari, veliki broj lekara specijalista i medicinskog osoblja nastavlja sa štrajkovima upozorenja. Kako su saopštili novinarima, nastavljaju se svakodnevna okupljanja – štrajkovi upozorenja koji će trajati od 12 do 13 sati, a za 12. novembra najavljuje se radikalizacija protesta i obustava rada. Na koliko sati i u kom vremenskom periodu, o tome ćemo javnost obavestiti u četvrtak, u svakom slučaju biće sve u skladu sa Zakonom, a čak i u vreme obustave rada, pojačaćemo angažman na zbrinjavanju urgentnih pacijenata-saopštavaju pirotski medicinari. Na poslednji u nizu štrajkova upozorenja medicinari su došli obučeni u majce sa natpisom “Svi smo Živić”, solidarišući se sa svojim kolegom dr Milanom Živićem, anesteziologom, koji je, kako kaže, neosnovano suspendovan. 

Pirotski medicinari traže smenu aktuelnog direktora Opšte bolnice Pirot dr Gorana Petrovića. Jedan od glavnih razloga zbog čega se traži smena dr Petrovića jeste, kako tvrde pirotski lekari, neispravnost sistema za razvod gasova koji se koriste prilikom davanja anestezije pacijentima, ali i, kako tvrde štrajkači, potpuno urušavanje međuljudskih odnosa, ignorisanje zahteva za stručnim usavršavanjem, što je sve skupa dovelo  do, kako se tvrdi, urušavanja ugleda koga je nekada ova ustanova imala.  Svoje ostavke podnelo je 15 načelnika odeljenja Opšte bolnice Pirot kao i zamenik direktora dr Nenad Zdravković.

Dr Petrović se nije oglašavao u javnosti povodom ovog slučaja, ali su na zvaničnom sajtu Opšte bolnice objavljeni dokumenti, između ostalog i obaveštenje potpisano od strane direktora dr Petrovića u kome stoji da je Tehnička služba Opšte bolnice nakon prijave kvara kontaktirala ugovorenog servisera te da su uočeni problemi rešeni od strane Tehničke službe.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker