Ljudi velikog srca

Humani pirotski maturanti pomažu Mili Panić i još jednom malom bolesnom sugrađaninu

Pirotski maturanti, za sada iz Tehničke škole i Gimnazije, predstojeću maturu će umesto u skupim maturskim odelima i haljinama dočekati i ići na matursko veče u majicama. Novac će, umesto za odela i skupu garderobu, biti doniran maloj Mili Panić, koja boluje od teškog oblika kancera ali i još jednom malom Piroćancu koji je takođe teško bolestan.

Kako je Pirotskim vestima kazala Ivana Kostić, iz Udruženja “Dobra vila”, ovoj inicijativi, koja je ponovo zaživela posle pauze od par godina, za sada su se pridružili maturanti Tehničke škole i Gimnazije, ali je poziv otvoren za maturante i ostalih pirotskih škola.

-Deo prikupljenog novca na ovaj način biće dat porodici male Mile Panić, koja boluje od teškog oblika kancera – neuroblastoma, a deo još jednom dečaku koji je takođe teško bolestan. Danas smo ga obišli, i narednih dana  ćemo moći da objavimo i njegov identitet-kaže Kostićeva za Pirotske vesti i dodaje da su u toku pregovori i sa pojedinim pirotskim kompanijama koje su spremne da podrže celu akciju, ali i da će do maturskih večeri biti organizovan veliki broj humanitarnih događaja, koncerata, nastupa i sličnih manifestacija. 

Jedan od maturanata i inicijatora akcije, Anja Mitrović, iz Tehničke škole, kazala je Pirotskim vestima da će svi maturanti na matursko veče ići u majcama kako bi se skupio novac za lečenje teško obolelih naših sugrađana.

-Nadamo se da će se i ostale škole priključiti. Za sada su izvesne Tehnička škola i Gimnazija, a naše maturske večeri su 12. odnosno 16. juna-kazala je Anja za Pirotske vesti.

Udruženje “Dobra vila” počelo je sa radom na teritoriji našeg okruga od sredine januara. 

-Imali smo dve akcije na teritoriji Babušnice, podržali smo Nurdor, sada se borimo za Milu i ova velika akcija sa maturantima i ne stajemo tu, idemo dalje-kaže Kostićeva.

Pirotski gimnazijalci su pre nekoliko godina realizovali gotovo identičnu humanitarnu akciju.

 

 

 

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker