Ljudi velikog srca

Pirotski maturanti – heroji nacije pozvali sve škole u Srbiji da se priključe humanitarnoj akciji

Pirotski maturanti, zahvaljujući svom humanom gestu, gostovali su u izuzetno popularnoj emisiji na Nacionalnom servisu – Radio televiziji Srbiji u emisiji “Heroj nedelje” kod Olivere Kovačević. Oduševljena gestom pirotskih maturanata, popularna novinarka javnog servisa  i pirotski maturanti, čiji predstavnici su gostovali i uživo u programu, pozvali  su sve škole u Srbiji da slede njihov primer.

U studiju RTS-a gostovali su predstavnici maturanata kazali su da će novac dobiti ili su već dobili četiri teško obolela mališana iz našeg grada.

 

maturanti humanost ministarstvo

U priči o pirotskim maturantima koju je priredila šef dopisništva RTS-a u Pirotu Maja Mijalković govorili su maturanti iz Pirota. Darko Vasić, maturant Gimnazije kazao je da je želja svih maturanata da svojim gestom pomognu najugroženijima kojima je pomoć neophodna.

-Želeli smo da pokažemo i svetu i naciji da nije najvažnije kako se obučemo i da budemo u skupim odelima, već da te pare koje bi dali za to damo u humanitarne svrhe-kazao je Vasić.

Nevena Krstić kazala je da su maturanti tri meseca prikupljali novac za poklon najugroženijim mladim sugrađanima.

Anja Mitrović iz Tehničke škole kazala je da je jako važno što su se svi pirostki maturanti uključili u akciju koja je naišla na izuzetno odobravanje širom zemlje.

Maturantkinja pirotske Gimnazije Nađa Mijalković, pozvala je, u skladu sa sloganom akcije “Budi i ti nečiji heroj” da se maturanti svih srednjih škola iz Srbije priključe akciji.

Celu akciju podržala je i Ivana Kostić, predstavnica humanitarne organizacije “Dobre vile”, koja je u proteklom periodu realizovala veliki broj humanitarnih akcija u našem gradu.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker