Lokalna samouprava

Pirotski KEJ se produžuje sve do Poljske Ržane

Gradonačelnik Vasić apelovao na Vodoprivredu da bolje održava korito reke uzvodno od grada, gde se od šume neretko, korito reke i ne vidi

Pirotski Kej, od nekada neosvetljenog, mračnog dela grada, postao je pravi biser Pirota. Zahvaljujući sadnji na stotine novih sadnica lipa uzvodno od grada, na bedemu, Kejom se sada može ići i šetati čak do Poljske Ržane, gde može, na ulazu u selo, da se uživa u nestvarnom prirodnom đakuziju, koga prave prirodne stene od bigra duž korita reke.

Tako je pirotski Kej, osim urbanog, dobio i svoj deo gde se može uživati i u netaknutoj prirodi i šetati Kejom, što je i trend u uređenju zelenih površina u prestonicama širom sveta gde se parkovi namerno ostavljaju da izgledaju kao da je reč o netaknutoj prirodi, bez intervencija ljudi.

 

-Kada kažemo pirotski kej, svi pomisle na deo od Golemog mosta do Železničkog mosta. Mi smo u proteklom periodu kej produžili i nizvodno od Gazele, a uzvodno od Železničkog mosta posađeno je više stotina sadnica pa se sada Kej proteže gotovo do sela Poljska Ržana. Neko ko sada želi da se rekreira, zaista može da bira, može da bira od lagane šetnje do Železničkog mosta, ili da ide čak do Poljske Ržane, ili pak oko velikog kompenzacionog bazena. Zaista ima mnogo toga što Pirot može da ponudi kada je o rekreaciji reč-kaže Vasić za Pirotske vesti.

Korito Nišave uzvodno od grada uraslo u pravu šumu. Grad apelovao na Vodoprivredu da se korito uredi!

Gradonačelnik Vasić kazao je za PV da će na insistiranje Gradske uprave Pirot uskoro doći do posete direktora Vodoprivrede Goran Puzovića, a da će tema biti uređenje korita reke uzvodno od grada, što je u nadležnosti Vodoprivrede.

-Iako nije naša nadležnost, mi kosimo Kej bukvalno do Poljske Ržane. Ima ovde mnogo rekreativaca. Ali problem je kameno korito gde je rečno korito uraslo u šumu i ja apelujem na Vodoprivredu koja na naše apele odgovara da je to u nadležnosti EPS-a, što je meni čudno. Apelovao sam na direktora Vodoprivrede Puzovića i imam obećanje da će on doći u Pirot, kako bi se kameno korito Nišave konačno uredilo i vratilo u nekadašnji sjaj-navodi gradonačelnik Vasić.

Prirodni đakuzi kod Poljske Ržane – prava atrakcija

 

Ovaj sadržaj je deo projekta Investicije po meri građana, u okviru Konkursa Grada Pirota za sufinansiranje medijskih projekata u 2023. godini

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker