Ostale vesti

Pirotski kej – oaza mira, zdravlja, zelenila u centru grada

Malo koji od gradova u Srbiji se može pohvaliti lepotom svoje reke, keja i šetališta u strogom centru varoši kao što može Pirot. Zato ne čudi što na stotine šetača, starijih sugrađana, omladine i dece sa roditeljima boravi u ovom prelepom ambijentu dvostrukog drvoreda lipa na bedemu, prostranih pokošenih travnjaka, kaldrmisanog šetališta. Velika zasluga za to, svakako, pripada JP “Komunalac” Pirot i Sportskom centru. Ovih dana počelo je košenje trave na obali Nišave. Desna obala je uređena, radi se na levoj. Direktor Sportskog centra u Pirotu, Nenad Đorđević, kaže da već nekoliko godina Sportski centar, zajedno sa “Komunalcem”, brine o košenju trave i održavanju celog prostora.

“Mi smo od Vodoprivrede “preoteli” taj deo keja u samom centru grada. Nekada se kosilo jedanput godišnje i to nije bilo dovoljno, da ne spominjem da je bilo i zmija pored Dečjeg vrtića, obale su bile zapuštene sa dosta prljavštine. Komunalac održava deo prema bedemu, a ostalo Sportski centar. Ovih dana intenzivno kosimo, a postavićemo i nova vratila i rekvizite duž celog keja i prema Poljskoj Ržani. Biće tu i novih klupica, a prema novom Pravlniku o igralištima raspisaćemo javnu nabavku za izgradnju igrališta pored Dečjeg dispanzera sa kvalitetnim i modernim spravama”.

Đorđević je dodao da jedini problem i dalje postoji zbog maksimalnog ispuštanja vode u Nišavu od strane HE “Pirot”. Zbog toga je bilo i pritužbi građana, s obzirom da nabujala reka predstavlja svojevrsnu opasnost za prisutne na ovom prostoru.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker