Lokalna samouprava

Pirotski kačkavalj, peglana i čomlek doneli Pirotu prestižnu nagradu

Nakon dobijanja nagrade na nacionalnom konkursu Turističke organizacije Srbije na kome je Pirot proglašen izuzetnom destinacijom Evrope u Srbiji za 2015. godinu, direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov kazao je da su se u TOP-u nadali nekoj od nagrada. 

kackavalj_2

-Pobedničke destinacije će biti promovisane na svim portalima, na portalu nacionalne turističke organizacije, preko Evropske komisije u svim zemljama EU, kao i na svim nastupima na kojima učestvuju TOS i TOP. Pored pirotskog kačkavalja koji je bio naš glavni adut, ispostavilo se potpuno opravdano, u lokalnu gastronomsku ponudu uvrstili smo i staroplaninska jela, pirotsku peglanu kobasicu, sarme od lipovog lista, koje su karakterističke za okolinu sela Temska, pirotski roštilj i čomlek, takođe jelo sa Stare planine i pirotskog kraja. Konkurencija je bila žestoka imajući u vidu da su i Leskovac i Sjenica imali dosta proizvoda koji mogu da se mere sa našim specijalitetima, ali smo ipak dobili glavnu nagradu. Isplatilo se to što smo proteklih godina mnogo ulagali u promociju svih pirotskih brendova i specijaliteta tako da mislim da je ova nagrada zaslužena-kazao je Zlatkov.

vasic zlatkov top

Predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasić kazao je da je reč o vrlo vrednoj nagradi. 

-Ovo je prilika da se zahvalimo svima koji su na posredan ili neposredan način pomogli da Pirot dobije ovu prestižnu nagradu. To su ljudi koji su počeli, a posle mi preuzeli organizaciju Sajma peglanih kobasica, to su mnogi ugostitelji koji svakodnevno dokazuju da se u Pirotu najbolje jede. Tu je i Turistička organizacija koja je dosta napora uložila na promociji turizma, kategorizaciji domaćinstava i mnogi drugi. Puno napora je uloženo i u infrastrukturu i ova nagrada je od jedne nezavisne institucije a pod pokroviteljstvom Evropske komisije došla u prave ruke-kazao je Vasić.

vasic

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker